JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Pasta sauce opskrift med butterbeans

af Julie Karla november 5, 2017
Skrevet af Julie Karla november 5, 2017

Synes du også, at den helt klassiske sauce lavet på tomater kan blive lidt for kedelig at hælde over sin pasta nogle gange? Det synes jeg, når jeg har lavet en hurtig omgang tomatsauce lidt for mange gange. Derfor er det rart, at jeg har arbejdet mig frem til det helt rigtige alternativ, nemlig denne her pasta sauce opskrift, hvor hovedingrediensen er BØNNER!Pasta sauce opskrift med butterbeans og parmesan

Pasta sauce opskrift med butterbeans

Jep, you heard it right! Jeg har lavet saucen på butterbeans, og endda dem på dåse, så du ikke behøver at tænke i, først at skulle lægge dem i blød natten før.

Det lyder sjovt, men smager altså virkelig, virkelig godt. Totalt cremet og den helt perfekte umami-agtige smag fra parmesan, hvidløg og muskatnød. Og jeg synes på en eller anden måde, at den åbner op for en række helt nye muligheder. For hvorfor ikke bruge denne her pasta sauce opskrift som bechamelsauce i en lasagne. ELLER som cremen i en slags carbonara?proteinrig Pasta sauce opskrift med butterbeans

Derudover er den ekstra god fordi, den jo mætter betydeligt pga bønnerne. Dvs. at sammen med pasta og broccoli (og selvfølgelig lidt bacon), som jeg serverede til, udgør den faktisk et ret godt og gedigent måltid.

Pasta sauce opskrift med butterbeans og parmesan
Udskriv
Den bedste pasta sauce opskrift
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
10 min
 

Denne her pasta sauce opskrift passer helt perfekt til pasta og grøntsager og mætter dejligt på grund af bønnerne.

Ret: Tilbehør
Køkken: dansk, internationalt, nordisk, vegetar
Antal: 2
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 ds butter beans
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld fintrevet parmesan
  • Ca. 1 dl kogende vand
  • lidt muskatnød
  • et nip cayenne peber
  • salt
  • peber
Tilbehør
  • 200 gr pasta
  • 1 stk broccolihoved
  • 1 pk bacon
Sådan gør du
  1. Kog pasta og broccoli skåret ud i buketter i to gryder med lidt salt indtil begge er al dente.

  2. Læg baconskiver på en bageplade og bag i ovnen ved 200 gr., i ca. 15 indtil baconen er helt sprød. Lad det køle lidt af.

  3. Dræn bønnerne og skyl dem. Kom dem i en minihakker eller blender og tilsæt olivenolie, citronsaft, kogende vand (jeg brugte vandet fra broccolien), hvidløg, parmesan samt muskatnød, cayennepeber, salt og peber.

  4. Blend indtil du har en lækker sauce. Tilsæt evt. mere kogende vand, hvis du vil have din sauce tyndere.

  5. Hak de afkølede baconskiver fint.

  6. Servér verdens bedste sauce sammen med pasta og broccoli buketter og  drys med bacon.

 

Og så er det heller ikke første gang, at jeg laver en lidt sjov og anderledes pasta sauce opskrift. Prøv f.eks. at se min opskrift på en lækker pastaret med avocado sauce. Eller hvad med denne her pastaret lavet med græskarsauce!

Pastasauce opskrift

Cabbage

Pasta sauce opskrift uden tomat

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Lækre pandekager med bagte pærer og chokolade
Næste indlæg
Salat med rosenkål, pærer og granatæblekerner

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen