JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Pastaret i ovn med chorizo, parmesan og mozzarella

af Julie Karla januar 18, 2022
Skrevet af Julie Karla januar 18, 2022

Pastaret i ovn med chorizo og ost. Lad mig lige uddybe, hvad det indebærer. Her taler vi om de små fine Orzo pastaer, der ligner ris, i en krydret skøn tomatsauce med masser af parmesan. Og så revet mozzarella på toppen og chorizo pølse. Ja tak!

Perfekt hverdagsmad. Og en ret der bare passer sig selv. Først 10 minutter under låg i en gryde og så 10 minutter i ovnen til osten er dejligt smeltet og pølsen sprød. Det smager så godt.

pastaret i ovn med revet ost

Pastaret i ovn – en slags one pot

Man kan sagtens kalde denne her ret en slags one pot. Altså en ret, hvor alt bare skal ned i en gryde. Og de retter er altså ret geniale, hvis man har en dag, hvor man ikke lige orker at have alle mulige pander og gryder i brug.

Jeg vælger lige at komme gryden i ovnen i 10 minutter til sidst. Og det er for at få osten til at smelte og for at få pølsen til at blive lidt sprød. Det løfter altså lige retten op til det næste niveau. Og her er det lige vigtigt at nævne, at du skal bruge en gryde, der kan tåle at gå i ovnen. Den skal altså have håndtag, der kan klare varmen. Jeg bruger min støbejernsgryde.

På madplanen igen i denne uge

Jeg lavede denne her pastaret i ovn i sidste uge. Og den kommer altså på madplanen igen i denne uge. Orzo pastaen som jeg bruger er en kæmpe favorit hos mig lige pt, og er faktisk også med i en opskrift i min nye kogebog. Jeg køber den hos Nemlig, men de har også fået den hos Coop. Så den er altså til at få fat i. Og hvis ikke du har prøvet denne pastatype endnu, så kast dig ud i den! Den er også fuldstændig genial som “ris” i en risotto.

Og nu vi er ved pastaretter i ovnen, så skal jeg altså også lige linke til min feta pasta i ovn, som også er virkelig skøn.

pastaret i ovn i støbejernsgryde
pastaret i ovn med revet ost
Udskriv
Pasta i ovn med chorizo og ost
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 

Brug en gryde, gerne støbejern, der kan sættes i ovnen

Ret: aftensmad
Køkken: internationalt, Italiensk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 3 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 250 g orzo pasta
  • 5 dl hønsebouillon eller kyllingebouillon
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • 1 ds hakkede tomater
  • 35 g parmesan
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • 100 g revet mozzarella
  • 10 skiver chorizo
  • 1 håndfuld frisk basilikum
Sådan gør du
  1. Hak skalotteløg og hvidløg fint og steg det gyldent i olivenolie i 1-2 minutter.

  2. Tilsæt krydderierne og rør godt rundt.

  3. Kom pastaen i og rør det hele rundt.

  4. Tilsæt hønsebouillon.

  5. Tilsæt tomatkoncentrat og rør godt rundt.

  6. Tilsæt hakkede tomater og læg låg på.

  7. Lad pastaen koge under låg i 10 minutter. Men rør undervejs, så pastaen ikke sætter sig fast i bunden.

  8. Sæt ovnen på 200 grader.

  9. Tag låget af gryden efter 10 minutter og rør revet parmesanost i. Smag til med salt og peber.

  10. Drys revet ost over og læg skiver af chorizo på. Drys med friske basilikumsblade og sæt gryden i ovnen uden låg.

  11. Bag pastaretten i ovnen i 10 minutter til osten er dejligt smeltet og chorizo pølsen sprød.

OG husk endelig også, at du altid kan følge mig på min instagram profil, hvor jeg lægger en masse madbilleder op hver dag.

pastaret i ovn med pølse
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Nem og lækker ret med kylling – i skøn sennep-klementinsauce
Næste indlæg
Moussaka opskrift med kartofler og aubergine

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen