JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Skøn pastasauce med blomkål

af Julie Karla oktober 2, 2014
Skrevet af Julie Karla oktober 2, 2014

Jeg har helt glemt at lægge min opskrift på pastasauce med blomkål på bloggen. Min elskede blomkålssauce, som jeg er helt vild med, og som ikke mindst også fungerer super godt i en speltotto, som jeg lavede for ikke så lang tid siden. Blomkålssaucen er den perfekte sunde erstatning til den opbagte sovs. Den er low carb og så passer smagen af blomkål bare fortrinligt sammen med denne her rugpasta og den sprøde bacon. Sauce med blomkål | www.juliekarla.dk

Jeg plejer for det meste at spise pasta lavet af sorte eller hvide bønner. Men en gang imellem falder valget også på rugpastaen, som jeg synes smager super godt. Det mætter også godt, så man har egentlig slet ikke behov for at spise så meget pasta. Jeg har købt pastaen i Torvehallerne, men jeg har også set det i min lokale Irma. Du kan også bare bruge almindelig fuldkornspasta, hvis du ikke kan få fat i rugmelsudgaven. Sauce med blomkål og pasta | www.juliekarla.dk

 

Skøn pastasauce med blomkål
Author: Julie Karla
Prep time: 15 mins
Cook time: 30 mins
Total time: 45 mins
Serves: 3
Ingredients
  • 500 gr. rugpasta
  • 650 gr. blomkål
  • Grøntsagsbouillon (gem ca. 3 dl. til blomkålssaucen)
  • 1 dl. piskefløde
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk. frisk hakket timian
  • Masser af frisk kværnet sort peber
  • 1/2 tsk. salt
  • 200 gr. bacon
Instructions
  1. Hak løget og hvidløget fint og svits det i smør på en pande, indtil løgene er blevet bløde. Stil det til side og gem til senere.
  2. Skær blomkålen ud i små buketter.
  3. Kog blomkålsbuketterne møre i vand tilsat en økologisk grøntsagsbouillon-terning. Hæld vandet fra, men gem ca. 3 dl. bouillon til saucen.
  4. Kom blomkålsbuketterne i en foodprocessor sammen med 1 dl. fløde, ca. 3 dl. bouillon, 3 spsk. fint hakket timian, salt og peber. Tilsæt de bløde løg og hvidløg og blend blomkålssaucen, indtil man har en fin blomkålssauce. Tilsæt evt. lidt mere fløde, vand eller mælk, hvis man ønsker en tyndere sauce. Jeg kan dog godt lide min dejlig cremet – nærmest som en bechamelsauce.
  5. Hæld blomkålssaucen tilbage i gryden og hold den varm.
  6. Kog rugpastaen som anvist på pakken.
  7. Steg baconen sprødt på en pande og læg det over på noget fedtsugende køkkenrulle.
  8. Server rugpastaen med blomkålssauce og sprød bacon.
3.2.2802

Opskriften på pastasauce med blomkål lavede jeg kort tid før jeg drog på ferie til Istanbul. I den sidste uge har jeg nemlig været et smut forbi den tyrkiske hovedstad (derfor den stille periode her på bloggen), og jeg er helt solgt.

Istanbul er fantastisk, inspirerende og rent kulinarisk synes jeg også, at den havde super meget at byde på. Vi spiste på nogle finere restauranter og på lokale spisesteder. Vi spiste også på et marked og alle steder fik vi skøn mad, der var dejligt krydret. Jeg er især vild med, at tyrkerne bruger aubergine og yoghurt til så mange forskellige ting. Aubergine er min yndlings-grøntsag og sammen med f.eks. lamme kebab er den hjemme.

I det hele taget spiste vi bare rigtig meget mad i løbet af ugen, og var ude at spise morgen, middag og aften så det næste stykke tid står den på en lidt sundere hverdag og lidt mere no carb end low carb. Sund Sauce med blomkål www.juliekarla.dk Sauce blomkål | www.juliekarla.dk

13 kommentarer
2
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Ruggrød med æble og kanel
Næste indlæg
Sund kage med rugflager

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

13 kommentarer

Amalie oktober 2, 2014 - 6:09 pm

Mhmm ser så godt ud!! 🙂
Amalie, sundesager.dk

Reply
Julie Karla oktober 3, 2014 - 4:47 am

Tak Amalie!

Reply
Lotte oktober 3, 2014 - 9:07 am

Ser super lækker ud. Den må prøves i weekenden! 🙂

Reply
Julie Karla oktober 3, 2014 - 7:32 pm

Den kan varmt anbefales : )

Reply
Emma Marie november 23, 2015 - 10:08 pm

5 stars
Lavede din blomkålssauce til en gang bønnepasta, med stegte tomater, østershatte, courgette og cashewnødder – det var helt fantastisk ! Den blomkålssauce løfter en pastaret til et helt andet niveau 🙂

Reply
Tina november 11, 2018 - 11:53 am

Hej Julie. Jeg kan ikke finde opskriften på blomkålssauce

Reply
Julie Karla november 12, 2018 - 7:07 am

Ej, hvor underligt, den er forsvundet. Jeg må lige finde den frem fra gemmerne, og lægge den på asap!

Reply
Julie Karla november 12, 2018 - 7:13 am

Nu er den på ; )

Reply
Tina november 12, 2018 - 10:29 am

Super. Må prøves i aften 🙂

Reply
Ulla oktober 10, 2019 - 1:38 pm

Du skriver “gem 3dl til sauce” . Hvor meget bouillon i alt?
Opskriften ser god ud, kunne tænke mig at prøve
Hilsen ulla

Reply
Per Ramsdal november 29, 2020 - 3:27 pm

Hej. Må jeg stille et spørgsmål. Du skriver at “blomkålssaucen er en sund erstatning for den opbagte sovs”. Men hvordan er den opbagte sovs mere usund end blomkålssaucen med fløde, smør til stegning af løg, og stegt bacon? mange hilsner fra Per

Reply
Katrine november 4, 2021 - 7:03 pm

Jeg fik en lykkelig familie her til aften. Voldsomt god opskrift – jeg stegte kyllingefileter til og skar i tern 😍

Reply
Julie Karla november 5, 2021 - 8:02 am

Juhuuu ih hvor dejligt at høre, og tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen