JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Penne Carbonara med nye danske friskbælgede ærter

af Julie Karla juni 15, 2012
Skrevet af Julie Karla juni 15, 2012

En lækkerbisken af en sag, men jeg advarer den er ikke kalorielet. Til gengæld smager den alt for godt og jeg serverer den tit når jeg har gæster, fordi det er en sikker vinder. Ærterne kan sagtens udskiftes med nye asparges.
Den første gang jeg smagte carbonara var, da jeg boede i Milano. Jeg kan faktisk tydeligt huske det, fordi det var første gang, at jeg spiste alene på en restaurant. Det var en lidt speciel oplevelse og egentlig aldrig noget jeg vænnede mig til, for det føltes lidt for ensomt, men maden den aften var virkelig en særlig oplevelse og jeg fortrød ikke et sekund, at jeg var taget alene på restaurant. I Milano lavede de ikke retten med fløde, men blot med æg. Det er lidt forskelligt hvad jeg gør, men begge udgaver smager godt og kan jo varieres på mange måder.

Ingredienser (4 pers.)
500 gr. penne
Baconstykke ca. 300 gr.
Frisk rosmarin
500 gr. hele ærter 
2 dl. fløde
5 past. æggeblommer
150 friskrevet parmesan
Groft peber

Tilberedning
Baconen skæres i tern og steges sprøde sammen med rigeligt frisk rosmarin. Derefter lægges ternene over på en tallerken med køkkenrulle, så noget af fedtet kan suges fra. Æggeblommerne røres sammen med fløden og den revne parmesan og ærterne bælges. Herefter koges pastaen indtil den er al dente og vandet sies fra. Behold pastaen i gryden og hæld baconen og æggeblandingen i gryden sammen med ærterne (men gem lidt ærter til senere). Nu skal man være hurtig, for lad gryden stå på et lavt blus og rør rundt i blandingen indtil saucen ligesom hænger fast ved pastaen og tag så gryden af varmen. Det er vigtigt, at man ikke skruer for højt op eller lader gryden stå over blus for længe for så kan æggene godt ende med at koagulere.
Til sidst anrettes pastaen på tallerkener og toppes med friskbælgede ærter, frisk rosmarin og peber.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Valnøddebrød
Næste indlæg
Tiramisu med hvid chokolade

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen