JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Perlebygsalat med kikærter, gulerødder, feta og valnødder

af Julie Karla april 15, 2013
Skrevet af Julie Karla april 15, 2013

Her kommer opskriften på den perlebygsalat, som jeg lavede til mini farsbrødene i går. Det er en dejlig mættende salat, som passede helt perfekt til farsbrødene. Jeg puttede rød sennep i salaten, som er små salatblade, der har en mild smag af sennep. Men kan man ikke få fat i røde sennepsblade kan man også sagtens bruge bredbladet persille. Det smager også godt. Jeg lavede en stor portion, så der var nok til frokost de efterfølgende dage, og i dag har jeg derfor fået mig en skål perlebygsalat med hytteost og avocado og det smagte skønt.

Ingredienser (4 pers.)

250 gr. gulerødder
200 gr. perlebyg
200 gr. kikærter
150 gr. feta
1 æble
50 gr. valnødder
1 stor håndfuld frisk rød sennep eller bredbladet persille
2 spsk. olivenolie
2 spsk. æblecidereddike
Salt og peber

Tilberedning
Læg kikærterne i blød natten over og kog dem møre dagen efter i en gryde med nyt vand i ca. 50 minutter. Lad derefter kikærterne køle af. Kog perlebyggen i en gryde med rigeligt vand i ca. 15 minutter, indtil de er færdigkogte. Hæld vandet fra og lad perlebyggen køle lidt af. Skær gulerødderne i skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp olivenolie over gulerødderne og bag dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 minutter. Bland de færdigbagte gulerødder sammen med perlebyg, kikærter, olivenolie og æblcidereddike, samt salt og peber. Skær æblet i små stykker, hak den røde sennep og bræk fetaen i stykker og bland alle ingredienserne sammen med perlebyggen. Rist valnødderne på en tør pande og drys dem over salaten. 

 

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Mini farsbrød med pistacienødder, tranebær og frisk estragon
Næste indlæg
Bananasplit med mandelsmør og skyr

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen