JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Persillepesto – perfekt til alt

af Julie Karla juni 9, 2020
Skrevet af Julie Karla juni 9, 2020

Så er jeg endelig tilbage med en opskrift efter en lang pause fra bloggen, som du kan læse om her, og jeg vender tilbage med en pesto, jeg har lavet mange gange, nemlig en persillepesto.

Jeg elsker persillepesto, og jeg kan komme det på alt. Jeg har det faktisk fra min mor, hun ELSKEDE det også, og havde altid glas med persillepesto på lager. Jeg ved ikke helt, hvad det er, men det er noget med den der skønne markante smag af persille, der brager igennem, som fanger mig, og som gør mig lidt afhængig af denne her pesto.

Den er også nem at lave og jeg bruger mandler, i stedet for fx pinjekerner, da jeg synes det giver en dejlig rund smag og skøn fedme. Og så er der jo tilmed masser af de gode fedtstoffer i.

Lækker opskrift på persillepesto

Persillepesto til så mange ting!

Denne her pesto er god til så mange retter. Som prikken over i’et til alt muligt. Jeg har haft stor succes med at komme den i toasts. Det smager helt udtroligt godt sammen med skinke og smeltet ost. Og så får jeg endda min søn Nord på 4 år til at spise den med stor appetit. Jeg har også vendt den sammen med pasta til en hurtig, skøn pastaret. Og så kan jeg altså også anbefale den som topping og pynt på en æggemad. Det er altså også godt. Den kan også bruges oven på luksus hotdogs og jeg kunne faktisk blive ved…

Persillepesto opskrift fra blog

Og ih, hvor er det egentlig bare dejligt at snakke eller skrive om mad igen. Mit hoved har de sidste mange måneder været fyldt med sorg og travlhed. Sorg over min mor. Travlhed med livet som småbørnsmor. Men også stor lykke over mine to små drenge og altid fantastiske mand. Det har været en tid med hele føleleseregistret i spil på nærmest daglig basis. Så derfor er det faktisk virkelig rart og befriende at få lov at snakke om noget så jordnært som en persillepesto. Og her kommer så opskriften!

5 fra 1 stemme
Udskriv
Persillepesto
Forb. tid
15 min
Samlet tid
15 min
 

Den bedste persillepesto opskrift

Ret: dip
Antal: 1 skål
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 120 g bredbladet persille (De groveste stængler sorteret fra)
  • 1 dl olivenolie
  • 1/2 tsk salt
  • 40 g parmesan (Fra helt stykke)
  • 40 g mandler
  • Lidt citronsaft
Sådan gør du
  1. Skyl persillen godt og pil de største stængler fra.

  2. Læg den våde persille på et rent viskestykke og lad det tørre godt.

  3. Kom olivenolie, salt, mandler, parmesan brækket i lidt mindre stykker, og persillen i en foodprocessor, minihakker eller blender og blend til en grov pesto. Smag til med citronsaft og blend igen i få sekunder.

  4. Hæld pestoen på glas og opbevar den på køl i op til en lille uges tid.

Persillepesto opskrift

6 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Kære mor…
Næste indlæg
Vegetar lasagne opskrift

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

6 kommentarer

anni juni 9, 2020 - 12:29 pm

Kære Julie Karla
Så dejligt at du er på igen – velkommen tilbage
kh
Anni

Reply
Julie Karla juni 10, 2020 - 7:58 am

Ih tusind tak! Så dejligt med opbakningen : )

Reply
Lone Rytter juni 20, 2020 - 7:43 am

5 stars
Har lavet farsvildtbrød, smager himmelsk

Reply
Julie Karla juni 22, 2020 - 11:31 am

Uh hvor dejligt at høre!

Reply
Elsebeth juli 19, 2020 - 9:58 am

Tror du, der kan bruges kruspersille til din persillepesto?

Reply
Julie Karla juli 31, 2020 - 8:47 am

Ja, det kan du sagtens.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen