Så er jeg endelig tilbage med en opskrift efter en lang pause fra bloggen, som du kan læse om her, og jeg vender tilbage med en pesto, jeg har lavet mange gange, nemlig en persillepesto.
Jeg elsker persillepesto, og jeg kan komme det på alt. Jeg har det faktisk fra min mor, hun ELSKEDE det også, og havde altid glas med persillepesto på lager. Jeg ved ikke helt, hvad det er, men det er noget med den der skønne markante smag af persille, der brager igennem, som fanger mig, og som gør mig lidt afhængig af denne her pesto.
Den er også nem at lave og jeg bruger mandler, i stedet for fx pinjekerner, da jeg synes det giver en dejlig rund smag og skøn fedme. Og så er der jo tilmed masser af de gode fedtstoffer i.
Persillepesto til så mange ting!
Denne her pesto er god til så mange retter. Som prikken over i’et til alt muligt. Jeg har haft stor succes med at komme den i toasts. Det smager helt udtroligt godt sammen med skinke og smeltet ost. Og så får jeg endda min søn Nord på 4 år til at spise den med stor appetit. Jeg har også vendt den sammen med pasta til en hurtig, skøn pastaret. Og så kan jeg altså også anbefale den som topping og pynt på en æggemad. Det er altså også godt. Den kan også bruges oven på luksus hotdogs og jeg kunne faktisk blive ved…
Og ih, hvor er det egentlig bare dejligt at snakke eller skrive om mad igen. Mit hoved har de sidste mange måneder været fyldt med sorg og travlhed. Sorg over min mor. Travlhed med livet som småbørnsmor. Men også stor lykke over mine to små drenge og altid fantastiske mand. Det har været en tid med hele føleleseregistret i spil på nærmest daglig basis. Så derfor er det faktisk virkelig rart og befriende at få lov at snakke om noget så jordnært som en persillepesto. Og her kommer så opskriften!
Den bedste persillepesto opskrift
- 120 g bredbladet persille (De groveste stængler sorteret fra)
- 1 dl olivenolie
- 1/2 tsk salt
- 40 g parmesan (Fra helt stykke)
- 40 g mandler
- Lidt citronsaft
Skyl persillen godt og pil de største stængler fra.
Læg den våde persille på et rent viskestykke og lad det tørre godt.
Kom olivenolie, salt, mandler, parmesan brækket i lidt mindre stykker, og persillen i en foodprocessor, minihakker eller blender og blend til en grov pesto. Smag til med citronsaft og blend igen i få sekunder.
Hæld pestoen på glas og opbevar den på køl i op til en lille uges tid.
6 kommentarer
Kære Julie Karla
Så dejligt at du er på igen – velkommen tilbage
kh
Anni
Ih tusind tak! Så dejligt med opbakningen : )
Har lavet farsvildtbrød, smager himmelsk
Uh hvor dejligt at høre!
Tror du, der kan bruges kruspersille til din persillepesto?
Ja, det kan du sagtens.