JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Pinxtos med manchego, peberfrugt og ansjos

af Julie Karla september 28, 2016
Skrevet af Julie Karla september 28, 2016

Udover opskriften på denne her pinxtos med manchego, grillet peberfrugt og ansjos kommer der også lige en lille gastronomisk update her fra Barcelona, hvor Mikkel, jeg og lillemanden nu har været i snart to uger, og heldigvis har to uger tilbage hernede!

Eller det vil sige, vi har også lige haft en lille smuttur til San Sebastian, hvor Mikkel har skulle deltage i filmfestivalen. San Sebastian ligger ca. 5 1/2 times togtur fra Barcelona, og er noget så fantastisk. Den er en badeby, ligesom Barcelona, men så er den bare SÅ hyggelig og charmerende.Pinxtos

 

I San Sebastian spiser man pinxtos

Ja, præcis i San Sebastian spiser man pinxtos, som er noget helt særligt for denne del af Spanien, nemlig Baskerlandet. Pinxtos er små hapsere, som man spiser oppe ved baren. Der er et væld af barer i San Sebastian, der alle serverer deres egne udgaver. Og jeg nød selvfølgelig at gå ombord og udforske alle mulige forskellige varianter. Mine favoritter var dem, der lige fik sneget en ansjos ind, for jeg elsker ansjos, og derfor er der selvfølgelig også ansjos i min opskrift her!

På min Instagram kan man se et billede af nogle af de pinxtos, jeg nød.

Opskriften

Denne her opskrift er meget simpel, men det beskriver ret fint den mad, vi får lavet her i Barcelona. For når råvarerne er gode, så skal der ikke så meget til. Og det må man sige, de er her.

Vi har lejet en lejlighed hernede, så vi selv kan lave mad, og det er virkelig skønt, når man har en lille baby med. Og jeg ELSKER at gå rundt og handle i Barcelona, og særligt deres økologiske supermarkedskæde Veritas, er et hit.

Vi bor i et dejligt lokalt område, hvor vi faktisk ikke ser skyggen af turister, hvilket er ret så usædvanligt for Barcelona. Og så nyder vi ellers bare hinanden og at vi har så meget tid sammen. Ikke mindst Mikkel synes, det er skønt, at være så meget sammen med Nord, som jo er blevet 8 måneder, og kan så meget nu (vi er lige ved at kunne kravle!…)

Denne her pinxtos fik vi til frokost forleden på terrassen sammen med et køligt glas rosé. Og det var en skøn kombi!

Pinxtos
Udskriv
Pinxtos med manchego, peberfrugt og ansjos
Forb. tid
5 min
Samlet tid
5 min
 
Antal: 4 pinxtos
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 skiver ristet ciabattabrød
  • Olivenolie
  • 4 ansjoser
  • Tynde skiver manhego
  • Evt. grofthakket frisk persille
  • Skiver af grillet peberfrugt uden skind kan du ikke købe dem færdige, er de super nemme at lave, søg blot på grillet peberfrugt på nettet. Ved Arla har nogle opskrifter liggende
Sådan gør du
  1. Dryp olivenolie på de ristede brød og skær dem over på midten, så man har 4 små brød.
  2. Læg grillet peberfrugt på, derefter skiver af manchego ost og afslut med en ansjos.
  3. Drys gerne med grofthakket persille og dryp med ekstra olivenolie.

Pinxtos

 

 

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Bruschetta med tomat og rørt feta
Næste indlæg
Nem tapas med manchego og pære

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen