Denne her pizza med gedeost, tahin og rødbede, lavede jeg af samme portion pizzadej, som jeg lavede min morgenmadspizza med den anden dag. Det er en lidt sjov og anderledes pizza, men den er klart værd at prøve.
- 1 opskrift på pizzadej bemærk af denne opskrift får man 2 pizzabunde. Så evt. fordobl fyldet eller frys den anden pizzabund ned, så du har til aftensmad en anden dag
- 2 store rødbeder
- Tahin
- 3/4 gederulle
- Sesamfrø til pynt
- Evt. frisk timian
- Start med at bage rødbederne. Skræl rødbederne, skær dem i mellemstore stykker og vend dem i olivenolie og friskkværnet peber. Kom dem på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200 gr. i ca 25-30 minutter, indtil de er møre, men stadig har lidt bid.
- Rul dejen ud. Smør tahin forsigtigt ud på dejen. Fordel de bagte rødbeder på pizzabunden.
- Skær gederullen i skiver, og kom dem på pizzaen.
- Bag pizzaen i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 gr., eller indtil den er færdigbagt. Servér med lidt ekstra olivenolie, drys sesamfrø over og evt. frisk finthakket timian.
Pizza med gedeost og rødbede!
Der er vist ingen tvivl om, at rødbede og gedeost er det helt perfekte match. Rødbedens sødme passer bare så fortrinligt godt sammen med den salte og karakteristiske gedeost. Og så er der tahinen.
Hvis ikke du kender tahin, så er det en sesampasta, dvs. egentlig bare sesam, der er blendet til en lækker cremet sag. Det kan man købe i næsten alle supermarkeder efterhånden, og det smager så skønt i en dressing, hummus selvfølgelig, eller som her på en pizza med rødbede og gedeost.
Tahinen fungerer jo lidt som erstatning for den klassiske tomatsovs, og gir’ en dejlig nøddeagtig smag til pizzaen. Faktisk fungerer det her fyld også super godt i en sandwich evt. med rugbrød. Forestil jer to skiver lækkert rugbrød smurt med tahin og fyld af bagte rødbeder, gedeost og så lidt frisk spinat. Mums.
Juleferie i Aarhus
Da Mikkel drager til Singapore i næste uge, tager Nord og jeg til Aarhus for at holde lidt juleferie hos mine forældre i en uges tid. Det blir’ hyggeligt og noget jeg særligt glæder mig til, er at besøge Aarhus’ nye madmarked – Aarhus Central Food market. Synes det er mega fedt, at der er kommet så mange nye spændende madtiltag i min gamle hjemby Aarhus, og glæder mig til at udforske dem i næste uge.
Vi tager også en lille smuttur til Flensborg, så jeg kan shoppe amok i biomarkt og fylde mine skabe op derhjemme med lækre økosager til både de voksne og bettemanden. Så det blir’ en dejlig uge, med masser af god mad og hyggelig familietid!