JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Pizza med kartoffel og rosmarin

af Julie Karla november 22, 2018
Skrevet af Julie Karla november 22, 2018

SPONSORERET SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Pizza er et ret stort hit herhjemme hos mig, og vi får det flere gange om måneden. Det er virkelig noget alle kan lide, og jeg elsker at eksperimentere med alle mulige smagskombinationer. Denne her pizza med kartoffel er ret klassisk. Måske lige med undtagelse af de søde kartofler. De gir det søde modspil til den salte ost, og det er jeg vild med. Og så pynter de pænt på pizzaen.pizza med kartoffel og rosmarin

Mit bud på en klassisk pizza med kartoffel

Der findes et hav af bud på en kartoffelpizza derude på nettet, og især forskellige måder at tilberede kartoflerne på, som jo er de væsentligste i denne her opskrift. Nogle koger kartoflerne først, andre bager dem og andre bruger dem helt rå i tynde skiver.

Jeg har eksperimenteret en del og faktisk prøvet alle metoder, men synes helt klart, at man får det bedste resultat ved at bage kartoffelskiverne først. Bare indtil de lige er møre og har fået en let gylden farve. Og så skal de op på pizzaen og bage sammen med deres bedste venner rosmarinen og gedeosten.den bedste pizza med kartoffel opskrift

Den allerbedste pizzadej

Pizzadejen har jeg også eksperimenteret en del med her indenfor den senere tid, og det er der kommet et helt indlæg ud af, hvor jeg giver opskriften på den allerbedste pizzadej. Du kan selvfølgelig også bare se den her. Det er den samme. Og er du på udkig efter andre former for fyld på din pizza, så tag evt. et kig på mine pizzaer med:

  • Pizza med bagte rødbeder og tahin
  • Pizza med græskar

Er du mere til low carb versionen af pizza, så har jeg også lavet nogle bud på dem lige her:

  • Low carb pizza med blomkål
  • Blomkålspizza opskrift
  • Glutenfri pizza med quinoa

Hvid pizza med kartoffel

Hvid pizza med kartoffel
Udskriv
Pizza med kartoffel og rosmarin
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
45 min
 

Den bedste opskrift på pizza er en pizza med kartoffel, hvis du spørger mig!

Ret: aftensmad
Køkken: Italiensk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Pizzadej
  • 2 1/2 dl. vand
  • 20 gr. gær
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 375-400 gr. Tipo 00 hvedemel
Fyld
  • 3 mellemstore kartofler
  • 2 små søde kartofler
  • Masser af frisk rosmarin (ca. 2-3 spsk. hakket)
  • 6 spsk. marscapone
  • 1 stk. frisk mozzarella
  • 3/4 Soignon økologisk gederulle
  • Olivenolie
Sådan gør du
  1. Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt olivenolie og salt og rør melet i lidt ad gangen. Når dejen begynder at blive hård at røre rundt, hældes den ud på bordet og æltes godt. Tilsæt hele tiden mere mel efter behov. Men gem lidt til dejen skal rulles ud senere.

  2. Når dejen ikke længere hænger fast på bordet og kan rulles mellem hænderne uden at hænge fast, lægges den i en skål med lidt mel i bunden (så den er nem at få ud efter hævning).

  3. Lad dejen hæve under et klæde i en 1 time.

  4. Skær kartoflerne ud i skiver. Skrællen kan beholdes på medmindre den er meget knoldet og ujævn. Vend dem med olivenolie og læg dem på en bageplade ved siden af hinanden. Drys med salt og peber og bag ved 200 gr. i ca. 15 minutter.

  5. Del dejen i to og rul hver dej ud til en pizza.

  6. Smør marscapone på pizzabundene med bagsiden af en ske.

  7. Fordel de bagte kartoffelskiver.

  8. Læg tynde skiver mozzarella på og til sidst fordel skiver af gederulle.

  9. Drys med masser af grofthakket og hele blade rosmarin.

  10. Drys med friskkværnet peber og bag i ovnen ved 225 gr. i ca. 20-25 minutter.

  11. Dryp god olivenolie over de færdigbagte pizzaer og servér.

pizza med kartoffel og gedeost

Indlægget er sponsoreret og udgivet i samarbejde med gedeosten.dk

0 kommentar
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Gnocchi opskrift med græskar, pancetta og salvie
Næste indlæg
Tilbehør til julemad – Salat med beder, hasselnødder og basilikum

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen