JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Polenta opskrift med bagte gulerødder og gedeost

af Julie Karla januar 9, 2017
Skrevet af Julie Karla januar 9, 2017

Jeg lavede denne her polenta opskrift med bagte gulerødder og gedeost til aftensmaden i går, og det var virkelig dejligt at prøve noget helt nyt. For jeg har ikke selv prøvet at lave polenta før, og det er jo faktisk super nemt.

Eller det vil sige, jeg måtte lige lave to portioner, for den første gang fulgte jeg opskriften på pakken, og det gik ikke særligt godt. Så måtte selv prøve mig frem og lave lidt research indtil den sad lige i skabet.

Polenta opskrift

Den polenta jeg har købt er biodynamisk og købt i Tyskland i Biomarkt. Er så kæmpe fan af biodynamiske fødevarer, så hver gang jeg spotter en ny vare med Demeter mærket (som er det officielle stempel for biodynamiske varer) skal jeg selvfølgelig have det med hjem.

Udskriv
polenta opskrift med bagte gulerødder
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 

Lækker polenta opskrift med bagte gulerødder og timian. Denne her ret skal nok imponere.

Ret: Hovedret, Tilbehør
Køkken: Italiensk
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 100 gr. polenta
  • 5 dl. vand
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt
  • 1 dl. sødmælk
  • 10 gr. smør
  • Friskkværnet peber
  • Citronsaft
  • 400 gr. gulerødder
  • Olivenolie
  • Tørret timian
  • Frisk gedeost
Sådan gør du
  1. Start med at forberede gulerødderne.
  2. Skær dem i mellemstore stykker, og kom dem på en bageplade med bagepapir. Hæld olivenolie over samt tørret timian og en smule salt. Bag gulerødderne ved 200 gr. i ca. 20 minutter, så de er møre, men stadig har et godt bid.
  3. Når gulerødderne sættes i ovnen, koges vandet til polentaen. Kom polentaen i det kogende vand, tilsat 1 spsk. olivenolie og salt, og skru helt ned til lav varme.
  4. Lad polentaen småsimre i ca. 15-20 minutter, og husk at røre undervejs, så det ikke brænder på.
  5. Når polentaen er færdig tilsættes 1 dl. sødmælk eller mere, hvis du ønsker en mere lind konsistens. Tilsæt smør og smag til med salt, peber og citronsaft.
  6. Anret polentaen med det samme. Læg polenta på alle tallerkner, fordel ovnbagte timian-gulerødder over, og drys til sidst med masser af frisk gedeost. Dryp til allersidst olivenolie over.

 

Polenta opskrift – perfekt til aftensmaden

Polenta opskrift med bagte gulerødder og gedeost

Denne her polenta opskrift kan sagtens fungere som en vegetarisk hovedret, men også fint som tilbehør til f.eks. fisk. Jeg tilføjede faktisk lidt pesto til retten, da vi spiste den, og det kan virkelig anbefales!

Polenta smager ikke af så meget i sig selv. Så det er vigtigt, at det smages godt til med salt, peber, citronsaft. Og så skal man ikke skære ned på olivenolien og helst heller ikke smør, da det også er med til at give en dejlig smag, og ikke mindst gøre det endnu mere cremet, hvilket vi jo godt kan lide ik’?

Den fine kasserolle som jeg har brugt er fra Eva Solos nye serie Nordic Kitchen, som kan fås hos KitchenOne.dk

Nem Polenta opskrift med bagte gulerødder og gedeost

Sponsoreret indlæg i samarbejde med KitchenOne.dk

 

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Sunde bananmuffins
Næste indlæg
Quesadillas med ost, pesto og spinat

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen