JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Quinoa risotto med cherrytomater og kakaopesto

af Julie Karla august 29, 2013
Skrevet af Julie Karla august 29, 2013
Da jeg besøgte Hotel Chocolat i sidste uge, fik jeg også lov til at prøve deres grønne basilikumspesto med kakao. Udover de traditionelle pestoingredienser såsom basilikum, pinjekerner, olivenolie og ost indeholder pestoen også små knasende kakaonibs. Det smager virkelig godt, og det fungerer ret godt med kakaoen, som ikke er for dominerende, men blot giver pestoen et ekstra twist. Jeg synes også, at det er lækkert, at pestoen er en smule grov, så der er lidt at tygge på. Man kan selvfølgelig også sagtens bruge en almindelig pesto til denne her ret, men kakaoen gør det hele lidt ekstra sjovt, så det kan varmt anbefales.
Det samme kan quinoa risottoen, som smager super godt, og som kan varieres i det uendelige. Nøjagtig ligesom med den almindelige risotto. Jeg tror f.eks., at jeg vil blande nogle svampe i næste gang sammen med masser af friskrevet parmesan. 


Ingredienser (2 pers.)
1 dl. quinoa
3-4 dl. grøntsagsbouillon
1/2 løg
2 fed hvidløg
250 gr. cherrytomater
1 spsk. balsamico
1 spsk. æblecidereddike
2 spsk. olivenolie
Salt 
Friskkværnet peber
3-4 spsk. kakaopesto (kan købes på deres webshop eller i butikken i København)

Tilberedning
Læg de hele cherrytomater i et ovnfast fad og vend dem med 1 spsk. olivenolie og 1 spsk. balsamico. Drys med salt og peber, og sæt fadet i ovnen ved 225 gr. i ca. 20 minutter. Skyl quinoaen grundigt og hæld vandet fra. Snit løg og hvidløg fint, og steg det i 1 spsk. olivenolie i en høj pande. Tilsæt quinoaen og lad det stege en smule sammen med løgene. Tilsæt herefter æblecidereddike, og lad det absorbere. Tilsæt derefter en smule bouillon, og lad det stege ved høj varme, indtil bouillonen er optaget, og tilsæt derefter lidt mere bouillon. Sådan fortsætter man, indtil quinoaen er færdigkogt (samme fremgangsmåde som med en klassisk risotto). Vend de bagte cherrytomater i den færdige quinoa risotto sammen med en lille smule af den tiloversblevne balsamicolage. Anret quinoa risottoen på tallerkner og pynt med kakaopestoen. 

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Ymer med tørrede frugter og ristet rød quinoa
Næste indlæg
Mit bryllup

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

2 kommentarer

Rubek november 11, 2013 - 10:24 am

Wow! Den risotto var virkelig god 🙂 Jeg lavede kakaopestoen selv og serverede en svinemørbrad til fyldt med basilikum og en smule ricotta og smurt ind i lidt olivenolie, balsamico, salt og peber. Det var det perfekte måltid, og manden brokkede sig for én gang skyld ikke over at spise quinoa 😉

Reply
Julie Karla november 17, 2013 - 10:40 am

Hej Rubek. Fantastisk, det er jeg glad for at høre, og det lyder super skønt med en lækker svinemørbrad til.
Kærlig hilsen
Julie Karla

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen