JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Quinoafrikadeller med ærter og skinke

af Julie Karla november 5, 2016
Skrevet af Julie Karla november 5, 2016

Jeg bliver ved quinoaen med denne opskrift på quinoafrikadeller med ærter og skinke. Opskriften opstod egentlig ret tilfældigt ved at køleskabet kun bød på et par få ingredienser som f.eks. en pakke økologisk hamburgerryg, parmesan og basisingredienser som dijonsennep og æg. Sammen med de frosne ærter i fryseren, kom jeg på at lave en slags quinoafrikadeller, hvor alle ingredienserne skulle indgå.

Quinoafrikadeller med ærter og skinke

Quinoafrikadeller med dijonnaise

Jeg lavede en dijonnaise til de her deller. Det er en blanding af dijonsennep og en god mayonaise. Jeg plejer at bruge 3. spsk. mayonaise til 1 spsk. sennep, og så gerne godt med frisk, finthakket persille. Men man kan også bare servere dem, som de er til en lækker salat. Eller i pitabrød. Og så er de skønne dagen efter i madpakken!

Quinoafrikadeller med ærter og skinke

Quinoafrikadeller med ærter og skinke
Udskriv
Quinoafrikadeller med ærter og skinke
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
1 t
 
Quinoafrikadeller med ærter og skinke er et lækkert alternativ til de klassiske frikadeller
Ret: Hovedret
Antal: 3 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 dl. quinoa jeg brugte en blanding af alle farver
  • 2 dl. vand
  • 3 stk æg
  • 3 spsk. kikærtemel
  • 1 stor spsk. dijonsennep
  • 1 tsk. tørret timian
  • 3 spsk. frisk finthakket persille
  • 2 håndfulde fintrevet parmesan
  • 1/2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 75 gr. frosne ærter
  • 70 gr. skinke i skiver
Sådan gør du
  1. Kog quinoaen under låg indtil al vandet er absorberet og lad det køle af.
  2. Hæld kogende vand over ærterne og si vandet fra.
  3. Bland æg, dijonsennep, timian, persille, parmesan, salt og peber samt kikærtemel sammen med den afkølede quinoa.
  4. Vend ærter samt skinke skåret i små stykker i.
  5. Lad farsen hvile en halv times tid i køleskabet.
  6. Rør rundt i farsen og brug en spiseske til at forme små frikadeller og læg dem direkte på en varm pande med olivenolie.
  7. Lad quinoafrikadellerne stege et par minutter på den ene side før de vendes. Vend dem forsigtigt og lad dem stege færdig på den anden side.
  8. Servér quinoafrikadellerne med det samme og gem endelig nogle til madpakken dagen efter!

Quinoafrikadeller med ærter og skinke

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Quinoa risotto opskrift med avocado
Næste indlæg
Salat med æbler og fennikel

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Charlotte februar 6, 2018 - 10:19 am

5 stars
Hej Julie Karla
Det er simpelhen de bedste deller. Jeg laver dem som vegetar uden skinke. Supergode?Min datter har endda lavet dem til nytår(er vegetar).
Mange hilsner
Charlotte

Reply
Julie Karla februar 6, 2018 - 10:32 am

Ej hvor dejligt at høre! Tusind tak for de søde ord!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen