JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Rabarber koldskål med vanilje-rabarberpuré smager så englene synger

af Julie Karla maj 24, 2022
Skrevet af Julie Karla maj 24, 2022

Hvis der er noget, der har fået mine to små drenge helt op at køre disse dage, så er det, når jeg har lavet denne her rabarber koldskål til dem. De ELSKER det, og det gør jeg sjovt nok også! Det er sommermad, når det er bedst. Og selvom det lige nu står ned i stænger udenfor, ja så kommer der forhåbentlig mange mange sommerdage, hvor det er totalt oplagt at servere denne her rabarber koldskål.

Rabarber koldskål med rabarberpuré

Rabarber koldskål med vanilje-rabarberpuré

Jeg har lavet en ret klassisk koldskål på tykmælk og så har jeg lavet en skøøøøn rabarberpuré, som jeg så vender sammen med koldskålen. Og ikke nok med det, så serverer jeg også en eller to gode skefulde rabarberpuré i hver portion ved servering. Det smager så godt.

Rabarberpureen er helt vanvittig. Med lækre økologiske rabarber og så en hel vaniljestang. Og udover at bruge kornene fra hele stangen, ja så kommer jeg også stangen i og lader den koge med sammen med rabarberne. For der sidder altså rigtig meget smag i stangen. Så den skal man sørme ikke kassere, før den har fået lov til at koge med. Så skal den selvfølgelig kasseres, når pureen skal blendes. For ellers bliver pureen nok ikke så køn.

Rabarber koldskål med kammerjunkere

Rabarber i ødegården

Vi har plantet rabarber i ødegården i Sverige, og jeg glæder mig altså virkelig meget til at se, hvordan det står til med dem deroppe. Sidste gang vi var der, lavede jeg denne her syndige og helt fantastiske rabarbertærte opskrift med karamellåg med rabarber fra naboen, men hvis mine rabarber er klar til at blive plukket, bliver det helt klart denne her koldskål, der kommer på menuen!

Og så har jeg selvfølgelig også planer om, at der også skal laves en jordbær koldskål senere på sommeren, når de danske økologiske jordbær virkelig er på sit højeste.

Rabarber koldskål med rabarber
Rabarber koldskål med rabarberpuré
Udskriv
Rabarber koldskål med vanilje-rabarberpuré
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: Dessert
Køkken: dansk, Nordisk køkken
Antal: 6 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Rabarberpur
  • 350 g rabarber
  • 120 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 vaniljestang
Koldskål
  • 3 æggeblommer
  • 60 g sukker
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 l tykmælk
  • 1,5 dl af den færdige rabarberpure
Sådan gør du
Rabarberpure
  1. Skær rabarberne i skiver og kom dem i en gryde med vand. Skrab vaniljekornene ud af stangen og kom korn og stang i gryden sammen med sukker.

  2. Bring gryden i kog og lad rabarberne simre under låg i ca. 10 minutter til det er blevet til en grov mos.

  3. Tag vaniljestængerne fra og blend til en pure og kom pureen på køl eller afkøl den hurtigere i fryseren.

Koldskål
  1. Pisk æggeblommerne lyse og luftige sammen med sukkeret.

  2. Rør tykmælk, citronsaft og 1,5 dl kold rabarberpure i æggeblommeblandingen.

  3. Smag til og server koldskålen med det resterede rabarberpure.

Rabarber koldskål med kammerjunkere
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Cremet pastasalat med hvidløg, urter, citron og ristede mandelflager
Næste indlæg
Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango – 100 % vegansk morgenmad

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen