JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Rabarberkompot med citron og vanilje

af Julie Karla juni 10, 2012
Skrevet af Julie Karla juni 10, 2012

Man kan ikke blive andet end i godt humør, når man ser de første danske sommerrabarber i butikkerne, og personligt kan jeg ikke vente med at lave alle mulige dejlige måltider, hvori rabarber indgår. Den ret jeg oftest laver med rabarber er den klassiske rabarbertrifli med makroner og flødeskum, for den er indbegrebet af sommer for mig og så minder den mig om sommer i min mormors have, hvor hun serverede rabarbertrifli for hele familien. Men i år fik jeg lyst til at bruge rabarberne til noget andet, og som kan holde lidt længere. Det blev til en lækker rabarberkompot med masser af citronskal og vanilje. Den vil jeg bruge ovenpå min tykmælk, koldskål, havregrød eller endda ostemad de næste mange dage!

Udskriv
Rabarberkompot med citron og vanilje
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
25 min
 
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • Ingredienser
  • 400 gr. rabarber
  • 100 gr. rørsukker
  • 1/2 stang vanilje
  • Skal af 1 citron
Sådan gør du
  1. Rabarberne skæres ud i tern og lægges i et ovnfast fad. Drys sukkeret over rabarberne.
  2. Den fintrevne citronskal drysses over rabarberne.
  3. Herefter blandes vaniljekornene i, og det hele røres godt sammen. Jeg lægger også de to halve vaniljestænger i.
  4. Lad rabarberne trække sukkeret til sig i 20 minutter og bag derefter rabarberne i ca. 25 minutter på 175 gr.
  5. Lad kompotten køle helt af før den kommes i et skoldet tætsluttet glas.
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Pasta med aubergine, cashewnødder og citron
Næste indlæg
Madeleinekager med pistacie

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

2 kommentarer

Annette Nygaard Pedersen juli 16, 2015 - 12:41 am

Hej med dig
Hvis man skal lave rabarberkompot uden sukker, kan man så søde med agavesirup? Dette påvirker ikke blodsukkeret – er det ikke korrekt?
Har du andre super gode deserter uden sukker?
Mvh Annette

Reply
Julie Karla juli 17, 2015 - 4:43 pm

Hej Anette,
Agavesirup påvirker også blodsukkeret, så hvis du skal lave den uden sukker, skal du bruge stevia. Det har jeg dog ikke selv prøvet, så kan ikke sige om resultatet bliver godt. Jeg har en del forskellige desserter med et lavere sukkerindhold end normalt. Dem finder du under denne kategori; https://www.juliekarla.dk/category/den-sode-tand. KH Julie Karla

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen