Man kan ikke blive andet end i godt humør, når man ser de første danske sommerrabarber i butikkerne, og personligt kan jeg ikke vente med at lave alle mulige dejlige måltider, hvori rabarber indgår. Den ret jeg oftest laver med rabarber er den klassiske rabarbertrifli med makroner og flødeskum, for den er indbegrebet af sommer for mig og så minder den mig om sommer i min mormors have, hvor hun serverede rabarbertrifli for hele familien. Men i år fik jeg lyst til at bruge rabarberne til noget andet, og som kan holde lidt længere. Det blev til en lækker rabarberkompot med masser af citronskal og vanilje. Den vil jeg bruge ovenpå min tykmælk, koldskål, havregrød eller endda ostemad de næste mange dage!
Rabarberkompot med citron og vanilje
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
25 min
Ingredienser
- Ingredienser
- 400 gr. rabarber
- 100 gr. rørsukker
- 1/2 stang vanilje
- Skal af 1 citron
Sådan gør du
- Rabarberne skæres ud i tern og lægges i et ovnfast fad. Drys sukkeret over rabarberne.
- Den fintrevne citronskal drysses over rabarberne.
- Herefter blandes vaniljekornene i, og det hele røres godt sammen. Jeg lægger også de to halve vaniljestænger i.
- Lad rabarberne trække sukkeret til sig i 20 minutter og bag derefter rabarberne i ca. 25 minutter på 175 gr.
- Lad kompotten køle helt af før den kommes i et skoldet tætsluttet glas.
2 kommentarer
Hej med dig
Hvis man skal lave rabarberkompot uden sukker, kan man så søde med agavesirup? Dette påvirker ikke blodsukkeret – er det ikke korrekt?
Har du andre super gode deserter uden sukker?
Mvh Annette
Hej Anette,
Agavesirup påvirker også blodsukkeret, så hvis du skal lave den uden sukker, skal du bruge stevia. Det har jeg dog ikke selv prøvet, så kan ikke sige om resultatet bliver godt. Jeg har en del forskellige desserter med et lavere sukkerindhold end normalt. Dem finder du under denne kategori; https://www.juliekarla.dk/category/den-sode-tand. KH Julie Karla