JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Ramsløgspesto

af Julie Karla april 27, 2021
Skrevet af Julie Karla april 27, 2021

Jeg var ude at samle ramsløg i skoven med min lille familie i weekenden, og da vi kom hjem lavede jeg denne her ramsløgspesto med persille og mandler. Og det smagte skønt. Siden har jeg faktisk spist pestoen til min mad både til frokost og aftensmad, for det passer så godt til så mange ting.

opskrift ramsløgspesto

Ramsløgspesto – også med persille i

Jeg har valgt at komme bredbladet persille i min ramsløgspesto også, da jeg synes, det giver en god balance til pestoen. Jeg er nemlig mere til en lidt mildere pesto end en pesto, der smager virkelig meget af hvidløg, som en pesto udelukkende med ramsløg gør. Men det er jo selvfølgelig en smagssag. I denne her opskrift får man bare lidt af begge verdner. Persillepesto, som smager himmelsk og selvfølgelig ramsløgspestoen.

ramsløgs pesto opskrift

Ramsløg i massevis

Vi bor lige op ad skoven, og her har vi fundet det bedste ramsløgssted. Der er seriøst ramsløg så langt øjet rækker. Og er der noget, jeg elsker, så er det at sanke. At samle spiselige ingredienser i skoven. Og når man har det sådan, ja så er forår og sommer bare ÅRSTIDERNE! Jeg elsker denne her sæson, hvor det skyder op af jorden med alle mulige lækre ting og sager. Fx brændenældeskud, skovmærke, skovsyre og ja ramsløg for at nævne et par stykker.

Og fordi vi netop er flyttet så tæt på skoven, har jeg bare fået endnu mere lyst til at dykke ned i de spiselige planter. Det er virkelig blevet min nye hobby. Jeg håber, at I har lyst til at høre mere om det, for der kommer nok flere opskrifter til med spiselige planter og urter i fremtiden ; ) Jeg har allerede nogle citronmuffins med skovmærke i tankerne, som jeg skal have kastet mig over inden længe. Og så kommer der liiige en enkelt opskrift mere med ramsløg i næste uge!

opskrift ramsløgspesto
Udskriv
Ramsløgspesto
Forb. tid
10 min
Samlet tid
10 min
 
Ret: dip
Køkken: Nordisk køkken
Antal: 1 lille skål
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 40 g ramsløg
  • 60 g bredbladet persille
  • 40 g parmesan, fra helt stykke
  • 40 g mandler
  • 2 tsk citronsaft
  • 1/2 tsk flagesalt
  • Ca. 1 1/4 dl olivenolie
Sådan gør du
  1. Skyl ramsløg og persille godt og lad det dryppe af på et rent viskestykke.

  2. Kom ramsløg og persille i en minihakker eller blender.

  3. Kom parmesan brækket i mindre stykker, mandler,citronsaft, salt og olivenolie i og blend indtil pestoen er helt fin. Brug evt. en spatel undervejs til at skubbe pestoen ned langs siderne.

  4. Hæld pestoen i et patentglas og opbevar på køl.

ramsløgspesto opskrift
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Bagt feta med cherrytomater og pastaris – En nem og cremet pastaret
Næste indlæg
Røræg opskrift med ramsløg

Måske du også kan lide de her…

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Blomkål i ovn med hvidløgssmør og citron-tahindressing

januar 5, 2023

Perlecouscous salat med grønkål, æble, kaki og en...

december 19, 2022

Bruschetta med burrata, appelsin og frisk timian

december 15, 2022

2 kommentarer

Jane Olsen maj 16, 2021 - 3:31 pm

Super lækre opskrifter 🤗🤗🤗

Reply
Julie Karla maj 17, 2021 - 10:29 am

Tusind tak! Hvor er det bare dejligt at høre!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen