JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Rødbedesalat med æbler og marineret feta

af Julie Karla november 8, 2012
Skrevet af Julie Karla november 8, 2012

Denne salat opstod, da jeg havde en masse marineret feta liggende i køleskabet, som jeg gerne ville bruge. Fetaen havde været en del af en stor festbuffet, og der blev rimelig meget tilbage, så jeg fandt på at blande det sammen med bagte rødbeder og æbler, og kombinationen var super god.

I det hele taget smager det bare super godt, når man selv marinerer sin feta og det er virkelig nemt. Man skal blot købe en god blok feta, brække den i store stykker og så marinere den med en god olie, citronsaft, citronskal og en masse krydderier.
Vi spiste rødbedesalaten sammen med en flæskesteg, men den er lige så god til frikadeller eller en god medister, nu det snart er jul…
Ingredienser (tilbehør 4 pers.)
5-6 mellemstore rødbeder
Olivenolie
Æblecidereddike
2 æbler 
 
(Laves gerne dagen før)
1/2 blok feta
1/2 rød chili uden kerner
Ca. 1/2 dl. olivenolie
2-3 spsk. citronsaft
1 spsk. citronskal
1 spsk. timian
1 spsk. rosmarin
1 spsk. oregano
 
Tilberedning
Fetablokken brækkes i store stykker og hældes i en skål sammen med olie og citronsaft- og skal. Herefter vendes krydderierne forsigtigt i og fetaen sættes på køl i et par timer eller gerne til næste dag.
Rødbederne skrælles og skæres i mellemstore stykker, der lægges på en bageplade. Olivenolie, æblecidereddike og salt og peber hældes over og rødbederne bages i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 minutter.
Rødbederne lægges derefter på et fad og den marinerede feta placeres ovenpå sammen med skiver af æble. Lige inden servering kan man med fordel hælde den marinade, der var tilbage i skålen over salaten.
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Cheesecake brownie
Næste indlæg
DM i Hverdagsmad – Finalen

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Maria Vanløseblues november 20, 2012 - 9:20 am

Sikke en lækker salat – røbede og feta klæder hinanden noget så godt!

Jeg har aldrig prøvet at marinere en feta selv, men har smagte det på mit arbejde og det er jo super lækkert!
Jeg skal da prøve at lave det selv – tak for inspirationen!

Kh Maria

Reply
Julie Karla november 20, 2012 - 9:35 am

Hej Maria,

Selv tak : )

Ja, det kan varmt anbefales at marinere sin egen feta. Det er nemt og smager super godt, og så kan det jo bruges sammen med alt muligt. Jeg brugte det sammen med nogle hjemmebagte pitaer og hummus den anden dag, og det var et hit!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen