Som jeg nævnte i mit tidligere indlæg om min ferie i Niedersachsen, var jeg så heldig at komme i med i køkkenet på restaurant Handwerk, som er en af de rigtig gode restauranter i Hannover. Og hvis du har læst indlægget, så har du måske også set billederne af det lækre mad, Thomas, køkkenchefen, lavede til os.
Efterfølgende har han været så sød at dele sin opskrift med mig, så den synes, jeg da selvfølgelig også, at I skal have. Det er en dejlig ret med lynmarineret aborre, som vil gøre sig helt perfekt som en skøn forret. På Handwerk kører de et koncept med 7 små retter i en menu, og her var aborren én af de syv retter.
Lækker og nem forret. Prøv denne lynmarinerede aborre med avocado og grøntsager i ponzusauce
- 1 stk aborre 300-400 gr. (frosset før brug)
- 80 gr gulerødder
- 80 gr bladselleri
- 80 ml sojasauce
- 40 ml mirin japansk sake der bruges til madlavning
- 1 stk avocado
- 1 stk lime
- salt
- sukker
- vindruekerneolie
Skær aborren ud i to fileter og fjern skindet. Læg de to fileter på en bradpande og drys med lidt salt og sukker (ca. ½ tsk. af hvert) på begge sider. Lad fileterne marinere i 30 min.
Skær gulerødder og bladselleri i små tern og svits dem i en gryde med lidt vindruekerneolie. Tilsæt salt og sukker efter smag. Hæld Mirin og sojasauce på og sluk derefter for ilden. Lad grøntsagerne køle af i gryden.
Halvér avocadoen og kom kødet i en lille skål. Tilsæt limejuice og salt, og mos det hele med en gaffel, indtil du får en fin creme.
Efter 30 minutters marineringstid tørres fiskfileterne af med køkkenpapir og de skæres i strimler.
Kom avocadocreme på tallerkenen, og læg fiskestrimlerne på. Fordel grøntsager og ponzusauce oven på fisken, og servér!
Husk at du kan læse mere om mine besøg på restauranter i Hannover og omegn og se videoer derfra i mit tidligere indlæg om min ferie i Niedersachsen.