JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Risfrikadeller

af Julie Karla oktober 21, 2014
Skrevet af Julie Karla oktober 21, 2014

Jeg spiser overvejende low carb, men med de her risfrikadeller vil jeg gerne gøre en undtagelse. For de smager virkelig godt! Opskriften opstod egentlig ret tilfældigt. Jeg havde kogt nogle sorte fuldkornsris til denne her rødkålssalat, da vi havde gæster forleden, og kom i første forsøg til at koge risene alt for længe, så de blev helt klistrede.

Jeg bryder mig ikke om at smide mad ud, så jeg gemte risene i køleskabet uden egentlig at vide, hvad jeg ville bruge dem til. Jeg kom dog hurtigt på at bruge dem til risfrikadeller som en vegetarret. Jeg blandede dem derfor med en masse friske krydderurter, spidskommen, feta og så godt med fint hakkede cashewnødder. Nogle af mine yndlingsingredienser samlet i en vegetarfrikadelle. Og mums… hvor blev de gode!

Risfrikadeller | www.juliekarla.dk

Risfrikadeller – fuldkornsudgaven

Jeg serverede disse risfrikadeller sammen med en stor spinatsalat med masser af avocado, friske spirer, tomat og så selvfølgelig lidt ekstra frisk koriander. Virkelig et dejligt måltid, og jeg elsker bare, når rester kan bruges til noget godt! Og så synes jeg bare, at de her risfrikadeller har den smukkeste farve, og det ser så smukt ud på tallerknen, når man serverer den sammen med den grønne salat med de røde tomater.

Vidste du forresten godt, at sorte ris hører under kategorien fuldkorn? Jeg gjorde faktisk ikke, før jeg for noget tid siden google mig frem, da jeg ville finde den sundeste form for ris. Så vil du have mere fuldkorn i din kost, skal du vælge sorte, røde eller brune ris fremfor vilde eller parboiled ris. Jeg har fundet brugbar information lige her.

Vegetardeller med sorte ris | www.juliekarla.dk
Udskriv
Risfrikadeller
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
 
Risfrikadeller er det perfekte vegetarmåltid
Ret: Frikadeller, Hovedret
Køkken: vegetar
Antal: 2 persons
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 200 gr. gr. kogte sorte ris gerne kogt lidt for længe
  • 3 spsk. fint hakket koriander
  • 3 spsk. fint hakket persille
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. salt
  • 50 gr. finthakkede usaltede cashewnødder
  • 35 gr. feta
  • 1 stk æg
  • 1 spsk. kikærtemel
Sådan gør du
  1. Bland de sorte ris med fint hakkede cashewnødder, koriander og persille. Tilsæt spidskommen og salt og bland det hele sammen med et æg.
  2. Bland kikærtemelet i og vend til sidst smuldret feta i.
  3. Steg vegetardellerne i olivenolie på en varm pande, indtil de er gennemstegte og har en dejlig sprød overflade.

risfrikadeller med sorte ris og nødder | www.juliekarla.dkrisfrikadeller med sorte ris | www.juliekarla.dk

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Kostdagbog – Min sunde uge 2
Næste indlæg
Nem salat med græskar og perlebyg

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen