JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie – de bedste ristede boghvedekerner til morgenmad eller snack

af Julie Karla februar 24, 2023
Skrevet af Julie Karla februar 24, 2023

Så er jeg tilbage her på bloggen efter et stykke tid. Jeg har haft travlt med diverse opgaver for virksomheder og så at få kickstatet min nye kogebog. Men nu er der igen tid til en lille hyggelig opskrift, som jeg tænker kunne være oplagt at lave i weekenden. Nemlig denne her opskrift på ristet boghvede med kanel, sirup og kokosolie.

ristet boghvede med honning

Ristet boghvede er så lækkert på mange ting og nemt at lave

Jeg er blevet ret vild med at lave ristet boghvede. Det smager så godt på så mange ting og giver det der helt perfekte crunch. Og så er det mega nemt at lave. Du skal blot bruge hel boghvede, noget sødestof, her bruger jeg agavesirup, men honning kan også bruges, kanel og kokosolie. Og så skal det på en bageplade i ovnen og have ca. 7 minutter til det er helt crunchy.

Du kan også udelade kanel og bruge den søde topping ovenpå en lækker kålsalat. Det ville altså også være ret så lækkert. Her i denne opskrift bruger jeg dog boghveden som topping oven på morgenmad og søde snacks.

ristet boghvede topping

Perfekt topping på yoghurt og bananmad

Jeg har givet et par eksempler her på, hvad man kan bruge ristet boghvede til. Det smager helt vidunderligt oven på yoghurt og grød. Det giver et helt perfekt crunch. Det gør det også oven på en skøn bananmad med nøddesmør. Øj, det er en god kombi. Det ville også være helt fortrinligt ovenpå en smoothie bowl a la denne her opskrift på en lækker nem smoothie bowl eller denne her på en grøn smoothie bowl! Det er faktisk bare oplagt til de fleste morgenmadsretter i skål.

ristet boghvede på yoghurt
glutenfri ristet boghvede

Hel boghvede køber jeg i helsekostforretninger eller på nettet. Men mon ikke at de større supermarkeder som Meny og Føtex også har det. Anbefalingen om at kaste sig over ristet boghvede er hermed i hvert fald givet.

ristet boghvede topping
ristet boghvede med banan
Udskriv
Ristet boghvede med kanel
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
7 min
Samlet tid
12 min
 
Ret: Morgenmad, Snack
Køkken: Nordisk køkken
Antal: 1 lille patentglas
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 150 g hel boghvede
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 spsk agavesirup
  • 1/2 tsk stødt kanel
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Smelt kokosolie sammen med agavesirup og kanel i en lille gryde.

  3. Når det er smeltet, tages det af varmen, boghveden hældes i og det hele røres godt rundt.

  4. Fordel boghveden på en bageplade med bagepapir og sæt i ovnen.

  5. Bag boghvedekernerne sprøde i ca. 7 minutter. Lad dem afkøle helt inden de kommes på glas.

ristet boghvede med banan
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler
Næste indlæg
Bagt camembert med tomater – den lækreste og mest cremede sauce til pasta

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

Breakfast bowl med masser af grønne sager og...

december 3, 2021

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen