JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Ristet brød med burrata, bagte vindruer og rosmarin

af Julie Karla april 5, 2018
Skrevet af Julie Karla april 5, 2018

Denne her ret så nemme opskrift på ristet surdejsbrød med burrata, bagte vindruer og frisk rosmarin opstod som så mange andre af mine opskrifter ud fra en enkelt ingrediens, nemlig osten burrata. Den havde jeg i køleskabet, og gik straks i gang med at tænke på, hvilket selskab den skulle have. Og det stod hurtigt klart at ovnbagte søde vindruer og den dejligste rosmarin var det perfekte match!Ristet brød med burrata

Min yndlingsost burrata

Jeg har brugt burrata før i nogle af mine opskrifter. Det er denne her skønne, skønne buffalo mælks ost, som egentlig er en mozzarella med en midte af FLØDE. Det er så godt, og jeg bliver nok altid ved med at være fortaler for den. Den dukker op flere og flere steder i velassorterede supermarkeder. Men du kan selvfølgelig også bruge almindelig buffalo mozzarella til denne her opskrift. Det ved jeg, at de i hvert fald har i Irma, Føtex, Lidl og ret ofte også i Netto.Ristet brød med burrata ost

På shoppingtur til Biomarkt

Denne her gang har jeg dog købt dem i biomarkt Tyskland. Vi har nemlig været hjemme hos mine forældre i Jylland på påskeferie, og så går turen ofte til Flensborg, fordi det altid er super hyggeligt med en lille udflugt, og så kan jeg jo også få handlet i Denn’s Biomarkt, som jeg ELSKER! Har i øvrigt skrevet et helt indlæg om tyske øko supermarkeder! Ostene var på tilbud til 2 Euro stykket, hvilket er ret billigt for økologiske burrataer.

Og foruden ostene købte jeg SÅ mange andre gode ting. F.eks. kokosyoghurt, masser af biodynamisk vin, kokosmælk i karton (jubiii gider ikke de dåser) og økologisk, ret så billigt tøj til Nord. Sidstnævnte fandt jeg i øvrigt masser af i den kæde, der hedder DM. Og det var altså virkelig billigt og mega sødt børnetøj i 100 % økologisk bomuld.

Vigtigt med et godt brød!

Brødet er i øvrigt fra Brødflov, som for tiden er min yndlingsbager. Den er åbnet her på Christianshavn, og de laver seriøst det bedste surdejsbrød! Så denne her opskrift er helt klart særligt god, hvis jeg selv skal sige det, pga. nogle super råvarer.

bruschetta med burrata

5 fra 1 stemme
brød med burrata
Udskriv
Ristet brød med burrata, bagte vindruer og rosmarin
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
20 min
 

En super lækker forret eller appetizer. Prøv de her ristede brød med burrata og ovnbagte vindruer!

Ret: Forret, frokost, Snack
Køkken: internationalt, Italiensk
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 skiver lækkert ristet surdejsbrød
  • 2 stk burrata (eller brug alm. buffalo mozzarella)
  • 4 små klaser stenfri vindruer
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • akaciehonning
  • friskkværnet peber
  • olivenolie
  • salt
Sådan gør du
  1. Læg vindruerne på en bageplade. Dryp med olivenolie og drys med friskkværnet peber. Hak rosmarinen groft og drys over vindruerne. Bag ved 200 gr. i ca. 15 minutter, eller indtil vindruerne bliver bløde og sprækker en smule.

  2. Rist de to skiver brød.


  3. Kom en burrata på hver af de to stykker brød. Bræk den gerne i to, så noget af det lækre fløde flyder ud.

  4. Pynt med de bagte vindruer, og sørg for også at få de bagte rosmarin med. Hæld akaciehonning over. Dryp med olivenolie, drys med salt og servér med det samme. Mums!

Forslag til andre bruscetta agtige hapsere

Jeg har lavet mange andre lignende bruschettaer eller hvad skal vi kalde dem… ristet brød med lækkert fyldt?! Og jeg skal da selvfølgelig også lige linke til nogle af dem her. For hvad med en bruschetta med:

  • Bruschetta med tomat, rørt feta og rosmarin
  • Bruschetta opskrift med gedeost og butternut
  • Morgenmadsbruschetta med røræg
  • Ricottaost, blåbær og agavesirup på ristet brød

brød med burrata

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Hvad laver jeg egentlig? Mit liv som madblogger
Næste indlæg
Chiagrød med peanutbutter og sund marmelade

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

2 kommentarer

Marie-Louise april 5, 2018 - 8:24 pm

5 stars
Hold op, hvor ser det godt ud. Jeg elsker også burrata, men mangler faktisk tit ideer til, hvordan man serverer den. Det bliver klart på denneher måde næste gang. Uhm. Synes jeg kan genkende den sorte tallerken 🙂 Så smukt!

Reply
Julie Karla april 6, 2018 - 7:31 am

Yay, tak! Ja, den sorte tallerken er et hit!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen