Denne her ret så nemme opskrift på ristet surdejsbrød med burrata, bagte vindruer og frisk rosmarin opstod som så mange andre af mine opskrifter ud fra en enkelt ingrediens, nemlig osten burrata. Den havde jeg i køleskabet, og gik straks i gang med at tænke på, hvilket selskab den skulle have. Og det stod hurtigt klart at ovnbagte søde vindruer og den dejligste rosmarin var det perfekte match!
Min yndlingsost burrata
Jeg har brugt burrata før i nogle af mine opskrifter. Det er denne her skønne, skønne buffalo mælks ost, som egentlig er en mozzarella med en midte af FLØDE. Det er så godt, og jeg bliver nok altid ved med at være fortaler for den. Den dukker op flere og flere steder i velassorterede supermarkeder. Men du kan selvfølgelig også bruge almindelig buffalo mozzarella til denne her opskrift. Det ved jeg, at de i hvert fald har i Irma, Føtex, Lidl og ret ofte også i Netto.
På shoppingtur til Biomarkt
Denne her gang har jeg dog købt dem i biomarkt Tyskland. Vi har nemlig været hjemme hos mine forældre i Jylland på påskeferie, og så går turen ofte til Flensborg, fordi det altid er super hyggeligt med en lille udflugt, og så kan jeg jo også få handlet i Denn’s Biomarkt, som jeg ELSKER! Har i øvrigt skrevet et helt indlæg om tyske øko supermarkeder! Ostene var på tilbud til 2 Euro stykket, hvilket er ret billigt for økologiske burrataer.
Og foruden ostene købte jeg SÅ mange andre gode ting. F.eks. kokosyoghurt, masser af biodynamisk vin, kokosmælk i karton (jubiii gider ikke de dåser) og økologisk, ret så billigt tøj til Nord. Sidstnævnte fandt jeg i øvrigt masser af i den kæde, der hedder DM. Og det var altså virkelig billigt og mega sødt børnetøj i 100 % økologisk bomuld.
Vigtigt med et godt brød!
Brødet er i øvrigt fra Brødflov, som for tiden er min yndlingsbager. Den er åbnet her på Christianshavn, og de laver seriøst det bedste surdejsbrød! Så denne her opskrift er helt klart særligt god, hvis jeg selv skal sige det, pga. nogle super råvarer.
En super lækker forret eller appetizer. Prøv de her ristede brød med burrata og ovnbagte vindruer!
- 2 skiver lækkert ristet surdejsbrød
- 2 stk burrata (eller brug alm. buffalo mozzarella)
- 4 små klaser stenfri vindruer
- 2 kviste frisk rosmarin
- akaciehonning
- friskkværnet peber
- olivenolie
- salt
Læg vindruerne på en bageplade. Dryp med olivenolie og drys med friskkværnet peber. Hak rosmarinen groft og drys over vindruerne. Bag ved 200 gr. i ca. 15 minutter, eller indtil vindruerne bliver bløde og sprækker en smule.
- Rist de to skiver brød.
Kom en burrata på hver af de to stykker brød. Bræk den gerne i to, så noget af det lækre fløde flyder ud.
Pynt med de bagte vindruer, og sørg for også at få de bagte rosmarin med. Hæld akaciehonning over. Dryp med olivenolie, drys med salt og servér med det samme. Mums!
Forslag til andre bruscetta agtige hapsere
Jeg har lavet mange andre lignende bruschettaer eller hvad skal vi kalde dem… ristet brød med lækkert fyldt?! Og jeg skal da selvfølgelig også lige linke til nogle af dem her. For hvad med en bruschetta med:
2 kommentarer
Hold op, hvor ser det godt ud. Jeg elsker også burrata, men mangler faktisk tit ideer til, hvordan man serverer den. Det bliver klart på denneher måde næste gang. Uhm. Synes jeg kan genkende den sorte tallerken 🙂 Så smukt!
Yay, tak! Ja, den sorte tallerken er et hit!