De her rodfrugter i ovn med rørt feta og sundt drys serverede jeg til bogglade danskere til dette års Bogforum, som blev afholdt i Bella Centret. Jeg var inviteret af Karolines Køkken til at komme og lave lidt mad og fortælle lidt om min blog, og det kunne jeg jo ikke sige nej til!
Rodfrugter i ovn med sundt drys!
Til bogmessen ville jeg gerne lave en ret med årstidens ingredienser, og der kommer man jo ikke udenom rodfrugterne. Så det blev til rodfrugtfritter med min yndlingsdip, nemlig denne her rørte feta, og så fandt jeg på, at man jo kunne dyppe sin rodfrugt, først i fetacremen og derefter i én sund slags drys.
Og der skulle selvfølgelig være flere slags drys, så det blev til både én med nødder, én med kerner og én med frø.
- Blandede rodfrugter f.eks. pastinak persillerod, rødbede eller gulerod
- Olivenolie
- Tørret timian
- Salt
- Peber
- 1 portion rørt feta
- Forskellige slags nødder f.eks. mandler valnødder og pistacienødder
- Forskellige slags frø f.eks. sesamfrø hørfrø, chiafrø, birkesfrø eller hampefrø
- Forskellige slags kerner f.eks. solsikkekerner og græskarkerner
- Skræl eller skrub rodfrugterne, skær dem i stave og vend dem med rigeligt olivenolie, tørret timian, friskkværnet peber, samt en smule salt.
- Bag dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 25 minutter, så de er møre, men stadig har bid.
- Rist nødderne kort på en tør pande, så de lige får en lille smule farve. Lad dem køle af.
- Blend først kernerne til drys, derefter nødder og hæld dem i hver deres skål. Bland også frøene sammen og kom dem i en skål for sig.
- Forbered den rørte fetacreme.
- Servér rodfrugtfritterne med fetacremen og de forskellige drys ved siden af, så man selv kan dyppe sine fritter i lige præcis det drys, man har lyst til.
Synes det med de forskellige drys, er en lidt sjov idé. Og tænker også, at børn måske synes, det ku’ være lidt sjovt. Det kunne også være en idé til en lille appetizer, når man har gæster. Og så vil jeg lige tilføje en mulighed mere i forhold til drys. For hvad med drys af friske, finthakkede krydderurter. Her tænker jeg persille, purløg og måske koriander og så lidt fintrevet citronskal?! Kunne være ret så lækkert og ikke mindst smukt at se på.
Nå, men bogmessen var også en lidt særlig dag, da det var første gang, lille Nord skulle passes. Og det gik jo bare så fint, og faktisk er han blevet passet en del siden, da jeg har været til flere forskellige blogarrangementer her på det sidste. Selvom jeg savner ham, hver gang jeg er væk et par timer, er det også meget rart at komme lidt ud i “virkeligheden” og møde nye mennesker. Og det er simpelthen det hele værd, når jeg så kommer hjem igen, og ser hans reaktion på at se sin moaaarr… Åh mit hjerte smelter, for han blir’ så glad, og putter sig tæt ind til mig. Ihhh… findes der noget bedre!?!
1 kommentar
Nye ideer