JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Rodfrugtsalat med perlebyg

af Julie Karla januar 14, 2013
Skrevet af Julie Karla januar 14, 2013
Jeg har travlt her i januar med mit speciale, og det betyder at madlavningen kræver lidt mere planlægning end det plejer hjemme hos mig. Jeg vil nemlig gerne have noget lækkert og sundt hverdagsmad, selvom jeg kommer sent hjem og ikke har tid til at stå lige så lang tid i køkkenet som jeg plejer. Derfor er jeg begyndt at lave nogle ekstra store mættende salater, som holder til 2 dage + ekstra til madpakken. Jeg har derfor fyldt mine skabe op med masser af forskellige slags korn og bønner, så jeg hurtigt kan blande en god salat sammen, som mætter og smager af noget. I morgen står den på en salat med quinoa, og den kommer selvfølgelig også på bloggen.
Denne her rodfrugtsalat med perlebyg lavede jeg i forgårs, og den har holdt i 2 dage. Første aften spiste jeg den sammen med lidt ovnbagt laks og her til aften sammen med lidt avocado og lufttørret skinke, som jeg ligesom med parmesanosten har købt med hjem fra Firenze.


Ingredienser (2 pers./2 dage)
200 gr. perlebyg
800 gr. blandede rodfrugter
1 håndfuld persille
2-3 spsk. god basilikumpesto
1 spsk. revet citronskal
1 spsk. citronsaft
Parmesan
Olivenolie
Salt og peber

Tilberedning
Kog perlebyggen i rigeligt vand i ca. 20 minutter. Skær rodfrugterne ud i tern og læg dem i en bradepande. Dryp olivenolie over, drys med salt og peber og bag rodfrugterne i ca. 25 minutter ved 200 gr., indtil de er møre, men stadig med lidt bid i. Hak persillen fint, riv lidt citronskal og bland det sammen med pesto og citronsaft. Til sidst blandes perlebyg, rodfrugter og pestoblandingen, og salaten serveres med lidt revet parmesan.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Kamutpizza med parmaskinke, gorgonzola, figner og hasselnødder
Næste indlæg
Spinatsalat med figner

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen