JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Rødkålssalat med æbler, avocado og sorte ris

af Julie Karla oktober 15, 2014
Skrevet af Julie Karla oktober 15, 2014

Her kommer min opskrift på en lidt anderledes rødkålssalat nemlig rødkålssalat med æbler, avocado og sorte ris. Salaten smager super godt sammen med svinekød, jeg lavede den selv forleden sammen med frikadeller og har også serveret den til lækre marinerede øko nakkekoteletter.

Rødkålssalat med æbler | www.juliekarla.dk

Rødkålssalat med æbler, avocado og sorte ris – pynter smukt på middagsbordet

Når jeg engang imellem spiser ris er det som oftest sorte eller brune ris, der kan betegnes som fuldkorn. Og jeg vælger helst de sorte ris, da jeg simpelthen synes, at de er så flotte. Jeg synes også, at de i denne salat passer så smukt sammen i farverne med rødkålen og avocadoen.

Jeg serverede denne her rødkålssalat med æbler, sorte ris og avocado forleden dag, da vi havde gæster, og den pyntede simpelthen så fint på middagsbordet. Og så er det bare rart med en lidt anderledes rødkålssalat, som er spicet op med masser af frisk koriander, og en dejlig fedme fra avocadoen. Hvis du har mod på det, så er jeg sikker på, at den også vil smage godt sammen med en flæskesteg her i den snart forestående julemåned.

Min første portion sorte ris kom jeg til at koge i al for lang tid, så de blev helt klistrede, og jeg måtte derfor lave en ny omgang, som til gengæld blev helt perfekte. Heldigvis smed jeg dog ikke de overkogte ris ud, men lavede dem i stedet om til nogle super sprøde risfrikadeller med cashewnødder og koriander. De smagte simpelthen så godt, og den opskrift kommer på bloggen snart.

Rødkålssalat med æbler | www.juliekarla.dk
Udskriv
Rødkålssalat med sorte ris
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
 
Rødkålssalat med sorte ris er en anderledes rødkålssalat, der nok skal imponere.
Ret: Salat
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 dl. sorte ris
  • 2 dl. vand
  • 300 gr. rødkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 2 store spsk. fint hakket koriander
  • 2 store spsk. fint hakket persille
  • 1 stk avocado
  • 1/2 æble
Sådan gør du
  1. Kog de sorte ris, indtil vandet er absorberet, og de er færdigkogte. Lad dem køle af.
  2. Snit rødkålen fint og bland det sammen med æblecidereddike, olivenolie samt fint frisk hakket koriander og persille.
  3. Bland de sorte ris i salaten sammen med små æblestykker.
  4. Pynt salaten med stykker af avocado og servér.

Rødkålssalat med æbler og ris | www.juliekarla.dkRødkålssalat med æbler og avocado | www.juliekarla.dk

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Glutenfri pizza med quinoa
Næste indlæg
Kostdagbog – Min sunde uge 2

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen