JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Rødbede panzanella

af Julie Karla februar 2, 2018
Skrevet af Julie Karla februar 2, 2018

Kender I panzanella? En italiensk brødsalat, som jeg har vendt helt op og ned på, og udskiftet tomaterne med rødbeder. Og så har jeg tilføjet den mest cremede burrata. Det her kan man vel godt betegne som en nordisk panzanella, så lad os kalde den det.

Og foruden denne her opskrift kommer jeg også med en lille blognyhed nederst i indlægget! (teaser)

Panzanella italiensk opskrift

Rødbede panzanella med fantastiske burrata

Måske er der ikke så meget panzanella over den mere, når det kommer til stykket. Det der er tilbage er vel egentlig bare brødcroutonerne, men jeg kan godt lide ordet. Det er et sjovt ord, og det lyder endnu sjovere, når jeg får Nord på 2 år til at sige det.

Men det smager super godt, og jeg elsker virkelig bare rødbeder. Dem er der også riiiigtig mange af på min blog, ligesom jeg efterhånden også har lavet mange opskrifter med burrata. For eksempel min omelet til morgenmad med burrata eller min opskrift på naanbrød med burrataitaliensk panzanella

Anyways, kast dig endelig over denne her skønne rødbede salat. Jeg er vild med den, og ikke mindst at jeg stadig har noget tilovers fra aftensmaden i går, som ryger i en lækker frokostsalat i dag. Kan næsten ikke vente til frokost. Men det er vel også frokost kl. 11 ik’?!

Panzanella italiensk opskrift
Udskriv
Rødbede panzanella
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
25 min
 

Den italienske klassiker panzanella i en nordisk udgave

Ret: frokost, Salat, Tilbehør
Køkken: dansk, nordisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 500 gr skrællede rødbeder
  • 1 burrata
  • 2 skiver lækkert brød
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • salt
  • friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Skær de skrællede rødbeder i mellemstore stykker. Salaten må gerne være lidt rustik i looket. Kom dem på en bageplade og vend med olivenolie, salt og peber. Bag i ovnen ved 225 gr. i ca. 25 minutter til de er møre, men stadig har bid.
  2. Skær brødet i tern og vend med olivenolie, grofthakket frisk rosmarin og lidt salt og peber. Bag i ovnen ved 225 gr. i ca 5-7 minutter, eller indtil de er sprøde.
  3. Anret de lune rødbeder i en skål. Drys med brødcroutoner. Evt. lidt ekstra frisk rosmarin og til slut lægges burrataen ovenpå. Skær den over med en ske, så den dejlige fløde indeni kan løbe ud over rødbederne.

italiensk opskrift på panzanella

italiensk salat med brødcroutoner
Ny grøntkok hos BT

Yes, det er lige præcis, hvad jeg er blevet, og det er jeg vildt glad for, at være blevet spurgt om. Så hver måned kan I fra nu af få én af mine sunde og ikke kedelige grønne retter i BT.

Jeg er en del af et fast kokketeam på 4, der hver laver opskrifter inden sin niche. Og mit domæne er altså grønne retter til hele familien. Og I kan godt glæde jer, for jeg har fundet på en masse sjove og lækre retter, der mætter og aldrig bliver kedelige!

Den første ret, der har været i avisen er min Burrito bowl. Lækre møre stykker oksekød, med guacamole med mango, blomkålsris og fried beans. Det er altså bare godt! Så håber I har lyst til at følge med, og indtil videre kan I se, hvordan det ser ud her.Julie karla grøntkok i BT

 

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Italienske kødboller i cremet tomatsauce med gnocchi
Næste indlæg
Mine 5 benspænd for at undgå online misundelse

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Pernille februar 2, 2018 - 12:46 pm

Lækker opskrift 🙂 Hvor kan man købe burrata?

Reply
Julie Karla februar 2, 2018 - 1:00 pm

Hej Pernille, Jeg har set det i Lidl, nogle gange har de det også på tilbud i Netto, men ellers specialforretninger med italienske varer.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen