JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Rødbedesalat med æbler, quinoa og gedeost

af Julie Karla marts 10, 2017
Skrevet af Julie Karla marts 10, 2017

Jeg har lavet mange forskellige slags rødbedesalater gennem tiden, og ikke mindst salater med quinoa, men denne rødbedesalat med æbler og cremet gedeost, tager helt klart pladsen som min yndlingssalat for tiden.

For det første er jeg vild med farven. De kogte, revne rødbeder smitter jo af på de øvrige ingredienser og gir’ salaten den smukkeste rød-lilla farve. Og så elsker jeg den sødme rødbederne kommer med, der jo er som skabt til at ledsage den cremede gedeost.

Rødbedesalat med æbler, quinoa og gedeost

Rødbedesalat med æbler – en genganger fra nu af!

Jeg kan allerede sige med det samme, at jeg kommer til at lave denne her salat mange gange fremover. Den er perfekt til det meste slags kød eller fisk, men også helt skøn bare som et vegetarmåltid.

Er du nysgerrig efter at se flere af mine øvrige rødbedesalatopskrifter, så linker jeg lige til nogle af dem her:

  • Quinoasalat med rødbede og mango
  • Rødbedesalat med spinat, æg og kapersmayo
  • Bagt rødbedesalat med feta og citrus
  • Nem rødbedesalat med quinoa og syltede rødløg

Rødbedesalat med æbler, quinoa og gedeost

Rødbedesalat med æbler, quinoa og gedeost
Udskriv
Rødbedesalat med æbler, quinoa og gedeost
Ret: Salat
Antal: 3
Ingredienser
  • 1 dl quinoa (jeg brugte blandede farver)
  • 2 dl vand
  • 3 stk skrællede kogte rødbeder
  • 1 lille rødt æble
  • ca. 75 gr cremet gedeost (Jeg brugte den fra Tebstrup i lage med krydderolie, men en lækker gedefeta kan også bruges)
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 tsk citronsaft
  • 1/4 revet skal af 1 citron
  • salt
  • 2 håndfulde let ristede valnødder
  • masser af finthakket frisk purløg
Sådan gør du
  1. Rens quinoaen og kog den under låg, indtil al væden er absorberet. Ca. 10 minutter.

  2. Riv de kogte rødbeder på et rivejern. Du kan også vælge at skære dem i små, fine stykker.

  3. Vend den revne rødbede med quinoaen.

  4. Skær æblet i små stykker og vend også dem i.

  5. Tilsæt olivenolie, æblecidereddike, citronskal- og saft og smag til med en smule salt.

  6. Anret salaten. Pynt med let ristede valnødder, stykker af cremet gedeost samt masser af frisk finthakket purløg. Dryp med olivenolie og servér.

Rødbedesalat med æbler, quinoa og gedeost

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Bagte broccolifrikadeller med quinoa
Næste indlæg
Tomatpesto med mandler

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Kirsten marts 11, 2017 - 1:23 pm

Det var lige den salat jeg savnede. Lyder så lække nem og sund. Hvad mere an man forlange.

Reply
Julie Karla marts 11, 2017 - 5:44 pm

Dejligt at høre Kirsten! Håber du blir lige så meget en fan som jeg ?

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen