Da jeg serverede æbleflæsk med lakrids den anden dag lavede jeg denne rosenkålssalat til. Den var helt perfekt til den fede flæsk og så går citron og lakrids utroligt godt sammen. Man skal være glad for citron, hvis man vil lave denne her salat, for der er både citronsaft, skal og citrontimian i. Jeg elsker det, særligt citronskallen, som jeg efterhånden putter i hvad som helst.
Og så lige en helt anden ting. Mikkel og jeg var nemlig ude at spise i går på Amass i København, og I har her min varmeste anbefaling! Hånden på madhjertet så er det den bedste restaurant, som jeg har spist på i København. Den slår derfor Era Ora væk fra min førsteplads. Jeg var helt solgt!
Ingredienser
500 gr. rosenkål
1 æble
1 stor spsk. Dijonsennep
2 spsk. olivenolie
1 spsk. finthakket citrontimian
1 spsk. citronsaft
1 tsk. revet citronskal
Feta
Tilberedning
Skyl rosenkålen og pil de yderste blade af nogle af rosenkålene. Stil bladene til side og hak resten af rosenkålen fint. Bland den finthakkede rosenkål sammen med sennep, olivenolie, citronsaft og skal, samt finthakket citrontimian. Bland små æbletern i. Anret salaten på et fad med rosenkålbladene først, derefter rosenkålsalaten og til sidst masser af feta.