JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Ærterugotto med feta, timan og æble

af Julie Karla januar 2, 2014
Skrevet af Julie Karla januar 2, 2014

Så har vi taget hul på januar og vanen tro vil mange prøve at være lidt ekstra sunde i denne måned – inklusiv mig. Derfor vil jeg diske op med sunde januarretter det næste stykke tid, og jeg lægger ud med denne ærterugotto, som er sund og super velsmagende. Og som lynhurtigt har indtaget en plads på min favoritliste over lækre, varmende og smukke retter. Og det er jo netop det, man har brug for en kold januar måned, ikke?! Jeg er i hvert fald helt oppe at ringe ; )

Sund ærterugotto med en lidt lavere fedtprocent

Jeg bruger kaffefløde med en fedtprocent på 9 % i stedet for piskefløde, og det er nok til at gøre ærterugottoen dejlig cremet. Jeg har valgt at servere rugottoen med feta og æble, hvilket giver lidt friskhed til rugottoen, men jeg forestiller mig også, at andre kombinationer kunne være et hit som f.eks. gedeost og lidt syltede rødløg på toppen.
Ærterugottoen kan spises som en selvstændig vegetarret, men den er også god til det meste kød, særligt lam som jeg spiste den sammen med.

ærterugotto opskrift


Udskriv
Ærterugotto med feta og æble
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 

En skøn og anderledes 'risotto'. Her med perlerug for en fuldkornsversion. Prøv denne ærterugotto!

Ret: Hovedret
Køkken: dansk, internationalt, Italiensk, nordisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 dl perlerug
  • 200 gr frosne ærter
  • 1 dl kaffefløde
  • 2 tsk frisk, finthakket timian
  • lidt æblecidereddike
  • salt
  • peber
  • 1 æble
  • feta
Sådan gør du
  1. Giv de frosne ærter et hurtigt opkog, og lad dem køle lidt af. Blend dem sammen med fløde og timian til en fin sauce. Smag til med salt og peber, samt æblecidereddike.

  2. Kog perlerugen i rigeligt med vand, indtil den er færdigkogt, og hæld vandet fra.

  3. Bland ærtesaucen sammen med perlerugen i gryden. Server ærterugottoen med feta og små æblestykker.

ærterugotto er den bedste rugotto opskrift
skøn opskrift på ærterugotto
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Broccoli pandekager – En nem opskrift
Næste indlæg
Æbleflæsk med lakrids

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

2 kommentarer

postcard januar 3, 2014 - 4:27 pm

Ih, det ser jo smadder godt ud! Har selvfølgelig også små planer om en lidt sundere januar, så jeg glæder mig til at følge med 🙂

Reply
Julie Karla januar 15, 2014 - 6:16 am

Tusind tak og dejligt at du følger med!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen