JulieKarla

  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
      • Æg
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Julie Karla
      • Rejser
    • Søde sager
      • Kager
      • Blandet Godt
      • Pandekager
      • Syltning
    • Opskrift Index
  • Rejseblog
  • Kontakt

Ruggrød med æble og kanel

september 23, 2014 by Julie Karla Leave a Comment

Denne her  ruggrød med æble og kanel, synes jeg er helt oplagt lige at lægge på bloggen nu, hvor jeg netop er kommet hjem fra et super fint arrangement med Urtekram, der netop handlede om fuldkorn og herunder min elskede rug.

Jeg er nemlig helt vild med rugflager og rug i det hele taget, og jeg får primært mine fuldkorn fra rug. Derfor synes jeg også, at det er super fedt, at Urtekram nu sætter et endnu større fokus på de gode, gamle korntyper  under navnet ‘forfædrenes fuldkorn’, og går væk fra den hvide hvede.

Korn som rug har et endnu højere indhold af næringsstoffer end den raffinerede hvide hvede. Og noget andet vigtigt er, at det er langsomme kulhydrater, som ikke skyder blodsukkeret helt i vejret.

Ruggrød | www.juliekarla.dk

Print

Grød med rugflager

Ruggrød med kanel | www.juliekarla.dk

Grød med rugflager der ligger en god bund fra morgenstunden.

  • Author: Julie Karla
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 2 portioner
  • Category: Morgenmad

Ingredients

  • 75 gr. blendede rugflager
  • 25 gr. hele rugflager
  • 2 dl. vand
  • 1 dl. sødmælk
  • Æblekompot
  • Tørrede æbler
  • Tørrede abrikoser
  • Kanel
  • Mandler

Instructions

  1. Blend 75 gr. rugflager i en foodprocessor i ca. 45 sek. Det skal ikke blive til rugmel, men stadig have bid og struktur. Noget af det bliver meget fint i min foodprocessor, når jeg blender, mens noget samtidig bliver meget groft. Men det er helt fint.
  2. Bland de blendede rugflager med 25 gr. hele rugflager og kom det i en gryde med vand og mælk. Kog grøden op, og lad den småkoge i et par minutter, mens der røres rundt.
  3. På et tidspunkt tykner grøden, og når den har nået den rette konsistens tages den af varmen. Servér ruggrøden med æblekompot, kanel, nødder og tørret frugt.
  4. Et godt tip! Servér grøden med varm mælk tilsat en smule kardemomme. Det smager skønt.

Få den perfekte ruggrød

Til denne her ruggrød med æble og kanel har jeg også brugt Urtekrams rugflager, men da rugflagerne har en meget fast struktur, har jeg valgt at blende nogle af dem, i stedet for evt. at lægge dem i blød. Jeg har før forsøgt at at lave en ruggrød uden at blende, men jeg synes, at grøden blev alt for grov, så tricket er at blende dem først. Det gør, at man kan lave en mættende grød på ingen tid, og så smager den bare super godt. Jeg kan faktisk bedre lide ruggrød fremfor havregrød, fordi den har en langt mere karakteristisk smag.

Grøden mætter også rigtig godt, så den er god, hvis man gerne vil lægge en god bund fra morgenstunden. Og så går den bare utroligt godt sammen med kanel og æble. Her har jeg både brugt æblekompot, som jeg efterhånden altid har i køleskabet og så tørrede æbletern, som giver grøden en dejlig sødme.Ruggrød med kanel | www.juliekarla.dk

Ruggrøden med de forskellige toppings er ikke noget jeg spiser hver dag, da jeg overvejende spiser low carb til daglig, men engang imellem er  det skønt med grød, og der er ruggrøden virkelig et hit. Faktisk får jeg nogle gange en decideret craving, som oftest fordi det er verdens bedste comfort food og særligt nu her, hvor efteråret og de mørke dage er over os. Der er der altså ikke noget bedre end at tænde stearinlysene og spise en lækker skål varm grød.

Nå ja, lige her på falderebet, så er mit ultimativt bedste råd, når du skal lave ruggrød, at hælde lidt varm sødmælk evt. med lidt tilsat vanilje eller kardemomme over grøden, når den serveres. Det smager så godt!

Ruggrød med æblekompot | www.juliekarla.dk

​Gratis e-bog: DE 25 BEDSTE OPSKRIFTER

​Abonnér gratis på mine nyeste opskrifter, og få samtidigt min e-bog med de 25 mest populære opskrifter tilsendt.

Del dette:

  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Google+(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Pinterest(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Reddit(Åbner i et nyt vindue)

Filed Under: Grød, Morgenmad

« Aubergine burger med lam
Skøn pastasauce med blomkål »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Velkommen til Juliekarla.dk. Her deler jeg ud af mine sunde opskrifter, så du kan hente inspiration til hverdagsmaden. Her er ikke meget sukker, men masser af ideer til en skøn morgenmad, nem frokost eller sund aftensmad. Læs mere her

Søg efter en opskrift her…

Populære opskrifter

  1. Blomkålspizza opskrift
  2. Kyllingelår i ovn
  3. Sund Lasagne opskrift
  4. Sund pandekage opskrift
  5. Sunde bananmuffins
  6. Lækker bulgursalat opskrift
  7. Forret med laks
  8. Tilbehør til grill
  • Hvad laver jeg egentlig? Mit liv som madblogger Hvad laver jeg egentlig? Mit liv so...
  • Ristet brød med burrata, bagte vindruer og rosmarin Ristet brød med burrata, bagte vind...
  • Sunde bananmuffins Sunde bananmuffins
  • Broccoli pandekager - En nem opskrift Broccoli pandekager – En nem...
  • Kyllingelår i ovn Kyllingelår i ovn

Julie Karla

Jeg håber, at du bliver inspireret af mine opskrifter og får ny inspiration til en lækker nem morgenmad, hurtig frokost eller sund aftensmad. På bloggen finder du hovedsageligt sunde opskrifter med masser af grønt, men også lidt kage! Julie Karla

Læs mere her…

Ristet brød med burrata, bagte vindruer og rosmarin
Hvad laver jeg egentlig? Mit liv som madblogger
Champignonsuppe – cremet og vegansk
Banana yoghurt split
2 skønne brunch ideer
Indisk daal opskrift

Copyright © 2018 · Foodie Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress