JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Rugkiks med dadler

af Julie Karla juli 17, 2014
Skrevet af Julie Karla juli 17, 2014

Jeg elsker at bage mine egne rugkiks, og det er faktisk ikke så tidskrævende, som man måske skulle tro. Dejen til de her rugkiks lavede jeg på bare en halv time, så ingen undskyldning der!

De her rugkiks er ret tynde og sprøde, så de minder meget om knækbrød, og er helt perfekte sammen med ost eller som et mellemmåltid med f.eks. mandelsmør eller peanutbutter og grofthakket mørk chokolade. rugkiks

Kend indholdet i din rugkiks

Det bedste ved at lave sine egne kiks synes jeg er, at man ved lige præcis, hvad der er i. Jeg synes altid, at der er proppet så meget sukker i de kiks, man kan købe i butikkerne. Og så vil jeg gerne have, at mine kiks er fyldt med fibre og gode langsomme kulhydrater. Det er de her rugkiks, hvor jeg også har brugt hvedeklid.

Variér fyldet

Nu har jeg valgt at komme grofthakkede dadler i rugkiksene, men man kan også sagtens putte andre tørrede frugter i, og så tror jeg helt sikkert, at det vil smage godt med kanel eller vanilje i dejen. Eller måske endda kardemomme!sunde rugkiks

 

Udskriv
Rugkiks med dadler
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
30 min
 

Super lækre og skønne rugkiks. Den perfekte sunde snack

Ret: brød, Morgenmad, Snack, Tilbehør
Køkken: dansk, nordisk
Antal: 3 bageplader
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 3 dl vand
  • 50 gr smør
  • 1/2 tsk salt
  • 50 gr dadler
  • 25 gr hvedeklid
  • ca 300 gr rugmel
  • rugflager sesamfrø eller birkes som topping
Sådan gør du
  1. Smelt smørret og rør det sammen med vand, salt og grofthakkede dadler.
  2. Bland hvedeklid og rugmel i.
  3. Rør dejen godt sammen, og del dejen i tre.
  4. Tag lidt mel på hænderne. Læg et af dejstykkerne på et stykke bagepapir og form den som en tyk pandekage. Læg et stykke bagepapir oven på. Rul nu dejen tyndt ud mellem de to stykker bagepapir. Tag det øverste lag bagepapir af og læg det andet lag bagepapir med den udrullede dej over på en bageplade.
  5. Skær nogle firkanter ud med en kniv eller klejnespore (så man let kan knække kiksene over, når de er bagt). Pensl med vand og drys med enten rugflager, sesamfrø eller birkes.
  6. Bag rugkiksene i ca. 30 minutter i alm ovn ved 200 gr, og lad dem køle af på en rist.
  7. Fortsæt samme procedure med de sidste to stykker dej. Opbevar kiksene i en tætsluttet kagedåse.


rugkiks uden sukker
kiks med rug
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Krydrede lammefrikadeller
Næste indlæg
Bulgursalat med kirsebær, ærter og feta

Måske du også kan lide de her…

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen