JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Sund müsli med kokos og rug

af Julie Karla august 10, 2014
Skrevet af Julie Karla august 10, 2014

Jeg bruger stort set altid rugflager i stedet for havregryn, når jeg laver en sund müsli, for det giver en langt bedre mæthedsfornemmelse og får ikke blodsukkeret til at stige lige så hurtigt som med havregryn. Og så kan jeg enormt godt lide smagen og den lidt grovere tekstur. Jeg bruger faktisk også rugflager i mine frikadeller i stedet for havregryn eller i en ristet udgave som topping til mine salater. F.eks. denne her råkost med smør og kanelristede rugflager. 

Sund müsli med mine yndlingsingredienser

Det her er en sund müsli med rug, der indeholder alle mine yndlingsingredienser heriblandt kokos i forskellige afskygninger. Man kan sagtens erstatte kokosolien med smeltet smør og kokospalmesukkeret med rørsukker, hvis man ikke lige kan få fat på det, men det giver virkelig noget helt særligt til müslien, så jeg vil anbefale, at man prøver. Som billederne viser har jeg nydt müslien de sidste par morgener oven på den gode tyknælk fra Thiese, og indtil jeg løb tør har jeg nydt den med en god skefuld hjemmelavet solbærsyltetøj med chiafrø, som jeg lavede forleden. 

Ingredienser
200 gr. rugflager
3 spsk. kokosolie
2 spsk. kokospalmesukker eller alm. rørsukker

50 gr. kokosflager

50 gr. mandler
50 gr. usaltede cashewnødder
50 gr. tørret frugt f.eks. tranebær, dadler eller abrikoser

Tilberedning
Bland rugflagerne med smeltet kokosolie og kokospalmesukker. Hak mandler og cashewnødder groft og bland dem sammen med rugflagerne. Bag müslien i ovnen på en bageplade ved 200 gr. i ca. 15 minutter, indtil nødderne har taget lidt farve. Bland herefter grofthakkede tørrede frugter samt kokosflager i, og lad müslien afkøle helt, før den hældes i en lufttæt beholder, og så har du sund müsli til de næste mange dage.

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Anmeldelse af Karma Sushi i København
Næste indlæg
Oksedeller med quinoa

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

2 kommentarer

A + K = ♥ august 10, 2014 - 2:29 pm

Uhm – jeg er ekstra vild med hvis kokosen også bliver ristet en gang, akkurat som med nødderne, synes jeg smagen forbedres x 100 😀

– Anne

Reply
Julie Karla august 10, 2014 - 3:39 pm

Hej Anne, Ja, det kan man også sagtens!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen