Denne her rygeostcreme på sprøde hjemmelavede rugbrødschips med purløgsolie er en super lækker appetizer til middagsgæsterne. Du kan selvfølgelig også bare nyde dem, som jeg gjorde på en helt almindelig hverdagsaften sammen med et glas kølig hvidvin!
Jeg fik idéen til opskriften, da jeg ville lave en opskrift, der kunne deltage i Ost og Ko’s opskriftskonkurrence for madbloggere. Og da jeg er helt vild med rygeost, var det ret oplagt, at det skulle være den ost, der skulle være centrum i retten.
- 175 gr rygeost 0,4 %
- 2 spsk piskefløde
- 1/4 stk rødt æble
- Ca. 1 spsk frisk fintrevet peberrod
- 1 spsk finthakket purløg
- 2 spsk god olivenolie
- friskkværnet peber
- 15 halve stykker meget tyndt skåret rugbrød
- olivenolie
- salt
- rød surkløver
Hak purløget helt fint og bland det sammen med olivenolie. Lad det stå og trække en halv times tid.
- Pensl de tynde rugbrødsskiver med olivenolie og drys med lidt salt. Bag rugbrødsskiverne ved 225 gr. i ca. 7 minutter, eller indtil de er dejligt sprøde.
Rør rygeosten med fløde, små stykker æble og frisk peberrod. Smag til med mere peberrod, hvis du synes.
Fordel rygeostcremen ovenpå de bagte rugbrødschips. Dryp med purløgsolie og pynt med rød surkløver. Servér med det samme.
Rygeostcreme med alle rygeostens bedste venner!
Jeg har hooket rygeosten op med alle dens bedste venner! Æble, rugbrød, purløg og frisk peberrod. Why change something that aint’ broken?! Og jeg elsker bare kombinationen af alle smagene. Så har jeg pyntet med rød surkløver, som giver det syrlige touch, og purløgsolien tilføjer bare lige dét ekstra til retten.
Purløgsolien er i øvrigt super, super nem at lave, og så dejlig til mange andre ting. F.eks. til spejlægget om morgenen, eller ovenpå en hytteost-avocadomad til frokost.
6 kommentarer
Eej det lyder lækkert! Efter at have boet i London i over er halvt år savner jeg bare god rugbrød og god pålæg ufatteligt meget?
Det kan jeg godt forstå Maja. Lige så meget, man også kan blive træt af rugbrødsmadderne, lige så meget savner man det hurtigt, når man er udenlands ; )
Vi har det sødeste naboer der sommetider kommer ind til lidt aftenlækkert – især om sommeren på terassen.
De skal helt klart smage det her.
Kan ikke vente 🙂
Hvor mon man køber surkløver?
Gror du dem selv?
Kærlig hilsen og TAK for din blog/mails – love it!
Ih det lyder da også bare så hyggeligt Grethe! Det køber jeg i velassorterede supermarkeder. Jeg har købt min i Irma men har også set dem i Meny. Og tak for ros! Er bare glad for at du læser med ?
Hej Julie,
Hvor har du koebt de blaa tallerkener? faven passer perfekt.
Takker Rene
Hej Rene, De er desværre ikke købt i DK. Den store er fra Girona og de små Thailand.