JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Rygeostcreme på rugbrødschips med purløgsolie

af Julie Karla april 1, 2017
Skrevet af Julie Karla april 1, 2017

Denne her rygeostcreme på sprøde hjemmelavede rugbrødschips med purløgsolie er en super lækker appetizer til middagsgæsterne. Du kan selvfølgelig også bare nyde dem, som jeg gjorde på en helt almindelig hverdagsaften sammen med et glas kølig hvidvin!

Jeg fik idéen til opskriften, da jeg ville lave en opskrift, der kunne deltage i Ost og Ko’s opskriftskonkurrence for madbloggere. Og da jeg er helt vild med rygeost, var det ret oplagt, at det skulle være den ost, der skulle være centrum i retten.

Rygeostcreme på rugbrødschips med purløgsolie

Rygeostcreme på rugbrødschips med purløgsolie
Udskriv
Rygeostcreme på rugbrødschips med purløgsolie
Antal: 15 stk
Ingredienser
  • 175 gr rygeost 0,4 %
  • 2 spsk piskefløde
  • 1/4 stk rødt æble
  • Ca. 1 spsk frisk fintrevet peberrod
  • 1 spsk finthakket purløg
  • 2 spsk god olivenolie
  • friskkværnet peber
  • 15 halve stykker meget tyndt skåret rugbrød
  • olivenolie
  • salt
  • rød surkløver
Sådan gør du
  1. Hak purløget helt fint og bland det sammen med olivenolie. Lad det stå og trække en halv times tid.

  2. Pensl de tynde rugbrødsskiver med olivenolie og drys med lidt salt. Bag rugbrødsskiverne ved 225 gr. i ca. 7 minutter, eller indtil de er dejligt sprøde.


  3. Rør rygeosten med fløde, små stykker æble og frisk peberrod. Smag til med mere peberrod, hvis du synes.

  4. Fordel rygeostcremen ovenpå de bagte rugbrødschips. Dryp med purløgsolie og pynt med rød surkløver. Servér med det samme.

 Rygeostcreme på rugbrødschips med purløgsolie

Rygeostcreme med alle rygeostens bedste venner!

Jeg har hooket rygeosten op med alle dens bedste venner! Æble, rugbrød, purløg og frisk peberrod. Why change something that aint’ broken?! Og jeg elsker bare kombinationen af alle smagene. Så har jeg pyntet med rød surkløver, som giver det syrlige touch, og purløgsolien tilføjer bare lige dét ekstra til retten.

Purløgsolien er i øvrigt super, super nem at lave, og så dejlig til mange andre ting. F.eks. til spejlægget om morgenen, eller ovenpå en hytteost-avocadomad til frokost.

6 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Salat med brødcroutoner, tomat og avocado
Næste indlæg
Løgtærte med pære, gorgonzola og kalamata oliven + en konkurrence

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

6 kommentarer

Maja Harder april 1, 2017 - 9:07 pm

Eej det lyder lækkert! Efter at have boet i London i over er halvt år savner jeg bare god rugbrød og god pålæg ufatteligt meget?

Reply
Julie Karla april 2, 2017 - 12:31 pm

Det kan jeg godt forstå Maja. Lige så meget, man også kan blive træt af rugbrødsmadderne, lige så meget savner man det hurtigt, når man er udenlands ; )

Reply
Grethe Muff april 2, 2017 - 2:47 pm

Vi har det sødeste naboer der sommetider kommer ind til lidt aftenlækkert – især om sommeren på terassen.
De skal helt klart smage det her.
Kan ikke vente 🙂

Hvor mon man køber surkløver?
Gror du dem selv?
Kærlig hilsen og TAK for din blog/mails – love it!

Reply
Julie Karla april 2, 2017 - 5:41 pm

Ih det lyder da også bare så hyggeligt Grethe! Det køber jeg i velassorterede supermarkeder. Jeg har købt min i Irma men har også set dem i Meny. Og tak for ros! Er bare glad for at du læser med ?

Reply
Rene Ludvigsen april 2, 2017 - 11:47 pm

Hej Julie,

Hvor har du koebt de blaa tallerkener? faven passer perfekt.

Takker Rene

Reply
Julie Karla april 3, 2017 - 8:17 am

Hej Rene, De er desværre ikke købt i DK. Den store er fra Girona og de små Thailand.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen