JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Rysteribs opskrift – Sådan laver du nemt rysteribs

af Julie Karla juli 21, 2021
Skrevet af Julie Karla juli 21, 2021

Jeg var ude at plukke ribs med min lille familie den anden dag. Vi kender et sted inde i skoven, hvor der vel nok engang er plantet ribsbuske, men nu er helt forladt, og de vokser således i massevis op ad et hegn. Her plukker vi altid ribs og denne gang lavede jeg rysteribs af den portion, vi plukkede.

Hvad er rysteribs?

Det er faktisk første gang, at jeg laver rysteribs. Det kom sig egentlig af, at jeg søgte på nettet efter opskrifter med ribs og stødte på netop det. Og hvad er det så? Ja, det er jo egentlig bare ribs, som man kommer sukker på og så ryster sammen i et glas, deraf navnet ryste-ribs.

Og det smager så skønt. Man bevarer virkelig den skønne ribssmag, men får nu mulighed for at nyde den fuldt ud, uden den til tider lidt for bitre eftersmag. Det er ren smag af sommer. Og ribsene passer perfekt ovenpå morgenmad fx grød eller yoghurt.

Den er også god som det sur-søde tilbehør til gamle danske klassikere som fx frikadeller eller helstegt rødspætte. Og endelig fungerer den altså også super som topping til desserter. Det kunne være på en brownie eller bare en skøn vaniljeis. Der er virkelig mange gode ting de her ribs vil passe fortrinligt til!

rysteribs i patentglas

Glæder mig til mere bærplukning i sommerferien i Sverige

Og jeg tror ikke, at de her bær bliver de eneste bær, jeg kommer til at plukke i år! For på søndag drager jeg med familien og min søde far 2 uger til Sverige. Her skal vi bo på to forskellige ødegårde og bare nyde livet. Plukke bær, måske kantareller, gå ture og lave masser af mad. Ih hvor jeg glæder mig. For mig er Sverige altid indbegrebet af sommerferie, og vi har de sidste 4 år holdt sommerferie i nabolandet. Jeg kommer til at lægge billeder op derfra på min instagram, hvis du har lyst til at følge med.

Og lige her til sidst deler jeg en så skøn sommerdessert med ribs, som inspiration til sommerens skønne middage. Det er nemlig denne her sommerdessert med jordbær, marcipan og ribs.

hvordan laver man rysteribs
rysteribs i patentglas
Udskriv
Rysteribs
Forb. tid
5 min
 
Ret: Tilbehør
Køkken: dansk
Antal: 1 glas
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 200 g ribs uden stilk
  • 70 g sukker
Sådan gør du
  1. Kom skiftevis et lag ribs og et lag sukker i et rent patentglas.

  2. Sæt låg på og ryst glasset godt.

  3. Lad det stå i minimum 1 time, så ribsene afgiver lidt saft.

  4. Opbevar rysteribsene på køl og brug dem som tilbehør i det salte eller søde køkken.

rysteribs med sommer ribs
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Salat med vandmelon, agurk og avocado
Næste indlæg
Salat med pære, rødbede og gedeost

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen