JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Salade de Chèvre Chaud

af Julie Karla juni 27, 2018
Skrevet af Julie Karla juni 27, 2018

Sponsoreret samarbejde med gedeosten.dk: Der er nogle samarbejder, jeg er pænt begejstret for. I sær når det indebærer økologi og gedeost! Jeg eeeeelsker begge dele. Derfor var det også rimelig optur, da firmaet, der står for salget af Soignons økologiske gederulle i Danmark og driver gedeosten.dk, spurgte om jeg ikke ville lave nogle opskrifter med netop den. For den er god, og én jeg bruger rigtig meget i min madlavning.chevre chaud salat med gedeost

Salade de chevre chaud med et lille twist

Der kommer 3 opskrifter med den økologiske gedeost, og denne her er den første. Og det skal selvfølgelig være en all time klassiker, nemlig salade de chèvre chaud. Meeeen med et lille twist i form af ovnristede vindruer, som jeg er pænt begejstret for. De optræder bl.a. også i denne opskrift på kylling i fad. Og så får de selvfølgelig selskab af en skøn vinaigrette, sprøde valnødder, rødløg og ja selvfølgelig, gedeosten på lækkert ristet surdejsbrød.chevre chaud salat opskrift

Lækker cremet skimmelmodnet gedeost

Jeg vil godt sige det igen, jeg elsker gedeost. Og jeg elsker den bløde, cremede én af slagsen, som denne her økologiske. Ej, jeg kan faktisk også mega godt lide de hårde gedeoste, men tilbage til den cremede. Den er så god oven på salater eller pizza for den sags skyld. Og bruschetta, det er godt. Der er faktisk pænt mange ting, den fungerer godt med. Og håber I ser frem til den næste tærteopskrift med gedeostrullen.chevre chaud opskrift

5 fra 1 stemme
chevre chaud salat med gedeost
Udskriv
Salade de chevre chaud
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
25 min
 

Den helt klassiske salade de chevre chaud men selvfølgelig med et lille Julie Karla twist!

Ret: frokost
Køkken: Fransk
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 150 gr blandede salater (eller frissé salat for den helt klassiske)
  • 1 lille rødløg
  • 12 stk valnødder
  • 6 skiver økologisk gedeostrulle fra Soignon
  • 2 skiver lækkert surdejsbrød
Bagte vindruer
  • 2 klaser stenfrie druer
  • 2 kviste frisk timian
  • salt
  • olivenolie
Vinaigrette
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 tsk agavesirup
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Start med de bagte vindruer. Skyl de to klaser forsigtigt. Lad dem tøre og kom dem på en bageplade med bagepapir. Dryp olivenolie over, drys med salt og frisk timian. Bag ved 200 gr. i ca. 15 min., eller indtil vindruerne begynder at sprække.

  2. Skær de 2 skiver brød i 3 små stykke hver. Fordel 6 skiver gedeost oven på og bag i ovnen på samme bageplade som vindruerne i ca. 10 minutter, eller indtil osten begynder at tage farve i kanterne.

  3. Pisk vinaigretten sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.

  4. Skyl salaten og anret på 2 tallerkner.

  5. Fordel tyndt skårede ringe af rødløg over.

  6. Rist valnødderne på en tør pande, til de begynder at tage en smule farve. Tag dem af og lad dem køle ned. Hak groft og fordel over salaten.

  7. Anret de færdigbagte brød med gedeost og de bagte vindruer på salaten, hæld vinaigrette over og servér med det samme.

salat chevre chaud

 

8 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Grillet aubergine med granatæble, sprøde kikærter og dadelsirup
Næste indlæg
Padron pebre med olivenolie og flagesalt

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

8 kommentarer

Hanne Christensen juni 27, 2018 - 8:54 am

5 stars
Mmmm det må prøves! Smukke billeder

Reply
Julie Karla juni 27, 2018 - 8:58 am

Tusind tak!

Reply
Claus C. juni 27, 2018 - 4:27 pm

I disse grilltider er denne salat da lige sagen, den prøver jeg – ikke mindst fordi den er øko.

Reply
Julie Karla juni 28, 2018 - 9:47 am

Den synes jeg klart du skal! ; )

Reply
Stine juni 28, 2018 - 7:48 am

5 stars
Ser virkelig lækkert ud, tak for god inspiration!

Reply
Julie Karla juni 28, 2018 - 9:47 am

Yay tak!

Reply
Amanda august 18, 2018 - 11:10 am

5 stars
Jeg har lavet denne salat flere gange, og den er udsøgt. Druer i ovnen er genialt. Tak for en god blog !

Reply
Julie Karla august 21, 2018 - 7:51 am

Tusind tak Amanda, så dejligt at høre!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen