JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Salat med æbler og fennikel

af Julie Karla november 14, 2016
Skrevet af Julie Karla november 14, 2016

Her kommer en dejlig nem og enkel salat med æbler og fennikel, der serveres lun og passer til mange af efteråret og vinterens kødretter. Jeg bager æbler og fennikel i ovnen, så man rigtig får sødmen frem i både frugt og grøntsag, og så topper jeg salaten med tørrede dadler og græskarkerner.

lun-salat-med-aebler-og-fennikel

Udskriv
Lun salat med æbler og fennikel
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Lun salat med æbler og fennikel er det perfekte efterårsmad
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: nordisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 3 æbler
  • 1 lille fennikel
  • Olivenolie
  • Citronsaft
  • Friskkværnet peber
  • Salt
  • Tørrede dadler
  • Ristede græskarkerner
Sådan gør du
  1. Skær æblerne i både, og skær fenniklen i mellemstore stykker. Læg det hele i et ovnfast fad og hæld olivenolie over. Drys masser af friskkværnet peber over og en lille smule salt.
  2. Bag æbler og fennikel i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 minutter, eller indtil æblerne er dejligt møre. Fenniklen må gerne stadig have lidt bid.
  3. Dryp citronsaft over de færdigbagte æbler og fennikel, samt grofthakkede dadler, ristede græskarkerner og evt. lidt fennikeltoppe og servér.

Lun salat med æbler og fennikel – perfekt til svinekød!

Salaten er virkelig god sammen med frikadeller. Det var i hvert fald det, jeg serverede til og så et par gode skiver rugbrød. Den vil også være god til f.eks. en af julens mange stege eller endda medister.

lun-salat-med-aebler-og-fennikel-af-julie-karla

lun-salat-med-aebler-og-fennikel-og-graeskarkerner

På Bogforum med Karolines Køkken

Her i weekenden var jeg på bogforum i Bella centret, hvor jeg var inviteret af Karolines Køkken, til at komme at lave en af mine efterårsretter. Jeg lavede rodfrugtfritter med fetacreme og tre forskellige slags drys – en nøddedrys, kernedrys og en frødrys. Opskriften på dem kommer på bloggen snart.

Det var en sjov dag, og dejligt at komme lidt ud i det “virkelige liv” igen, efter at have gået hjemme med bassen de sidste 10 måneder. Mine forældre passede ham, og det er faktisk første gang, han er blevet passet. Jeg er nok lidt af en hønemor, men det gik bare så godt, og han blev i den grad forkælet af mormor og morfar!

Denne uge starter også godt, for i morgen er det nemlig min fødselsdag! Jeg blir 31 år. Hold op hvor er det seneste år gået hurtigt. Husker min 30 års fødselsdag, som var det i går. Glæder mig så meget til en hyggedag med Mikkel og Nord og masser af god mad!

Salat med æbler og fennikel

Dried Dates Figs and Apricot

 

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Quinoafrikadeller med ærter og skinke
Næste indlæg
Spidskålssalat med mormordressing

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen