JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Salat med bagt selleri, lakrids og appelsin

af Julie Karla september 7, 2015
Skrevet af Julie Karla september 7, 2015

Her kommer en rigtig efterårssalat – nemlig en salat med bagt selleri, lakrids og søde/syrlige appelsiner. Selvom det er tidligt på efteråret og vi kun liiiige har sagt farvel til sommeren, har jeg allerede kastet mig over knoldsellerien, som lå og så indbydende ud i supermarkedet den anden dag.

Knoldselleri er fantastisk sammen med lakrids. De to smage komplimenterer bare hinanden så godt og sammen med den syrlige appelsin spiller det bare, synes jeg.

Salat med bagt selleri

Det er en meget aromatisk salat, og er man slet ikke til lakrids i maden, kan man også sagtens udelade det og bare holde sig til den friske timian. Men har du derimod aldrig prøvet lakrids i det salte køkken, så kan jeg helt klart anbefale denne her salat med bagt selleri og appelsiner som det første forsøg.

Salat med bagt selleri

Salat med bagt selleri
Udskriv
Salat med knoldselleri, lakrids og appelsin
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
40 min
 
Antal: 4
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 500 gr. skrællet knoldselleri
  • 1 stor appelsin
  • 3-4 tørrede figner
  • 1 håndfuld let ristede mandler
  • Lakridsrodspulver
  • Frisk timian
  • Olivenolie
  • Salt
Sådan gør du
  1. Skær knoldsellerien i små trekanter.
  2. Vend stykkerne i godt med olivenolie og salt.
  3. Læg dem på en bageplade og bag dem i ovnen, indtil de er møre, men stadig har bid. Ca. 25 min. ved 200 gr.
  4. Skræl appelsinen, fjern den hvide midte og skær også den ud i små trekanter.
  5. Skær de tørrede figner i små stykker og rist mandlerne let på en tør pande. Hak de ristede mandler groft.
  6. Anret de bagte stykker af knoldselleri på et fad og fordel appelsinstykkerne ud over.
  7. Drys med finthakkede figner og mandler.
  8. Afslut til sidst med et godt drys af lakridsrodspulver, frisk finthakket timian, og en god sjat olivenolie. Har du lidt appelsinsaft tilovers, fra da du skar den ud, kan du også sagtens hælde det over ved servering.

Salat med bagt selleri

Salat med bagt selleri, lakrids og appelsin – perfekt til svinekød!

Jeg serverede denne her salat sammen med nogle tykke og møre, økologiske koteletter. I det hele taget passer denne her salat og lakrids generelt bare super godt sammen med svinekød. Jeg har for eksempel tidligere lavet en svinekam opskrift med lakrids. Men forestil jer også lige en svinekam sammen med denne her salat. Uhhh det ville være godt!

Salat med bagt selleri

Dried Dates Figs and Apricot

4 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Pift dine grønne salater op
Næste indlæg
Krydret gulerodssalat opskrift

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

4 kommentarer

Unni Hjort september 14, 2015 - 9:43 am

5 stars
K. Juliekarla
Super salat. Jeg anbefaler den,Til alle som ,jeg kender . Jeg glæder mig til , at du kommer med flere retter. Det gir solskin på en grå hverdag. Med venlig hilsen
Unni ????

Reply
Julie Karla september 23, 2015 - 10:47 am

Tusind tak Unni, hvor er jeg glad for at du kan li’ mine opskrifter!

Reply
Brita Rasmussen august 9, 2017 - 4:43 pm

5 stars
Elsker blancheret knoldselleri i Waldorffsalat, men eller har jeg haft
det liiiidt svært med knoldselleri. Men denne ret er en perle og jeg er helt solgt! Det selleri jeg faldt over var ikke så stort, så jeg supplerede med en kvart sød kartoffel. En lidt anden ret – jeg ved det godt – men jeg bøjer mig i støvet for opskriften her.

Reply
Julie Karla august 11, 2017 - 7:25 am

Årh tak for dine søde ord Brita! Super idé med den søde kartoffel, tænker jeg er helt perfekt sammen med lakridsen!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen