JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Salat med brødcroutoner, tomat og avocado

af Julie Karla marts 29, 2017
Skrevet af Julie Karla marts 29, 2017

Jeg lavede denne her salat med brødcroutoner, tomat og avocado for nogle dage siden, og det var egentlig ikke meningen, at den skulle på bloggen. Men jeg syntes, den var spot on, hvis man selv må sige det, så den tog jeg lige et par billeder af til jer.

Salat med brødcroutoner og tomat

Salat med brødcroutoner – de hjemmelavede er bedst!

Jeg brugte noget daggammelt ciabatta-agtigt brød fra Emmerys, som jeg vendte med olivenolie og lidt oregano og bagte i ovnen. Jeg vil klart anbefale, at du selv laver croutonerne, da det er super nemt, og smager så godt. Så har man også mulighed for, at lave nogle forholdsvist store croutoner, så de stadig er lidt bløde indeni, og sprøde udenpå. Og så kan de jo også suge ekstra meget af dressingen til sig, og blive endnu lækrere. Prøv også at lave croutonerne med rugbrød i stedet for. Det kunne også være ret lækkert i denne her salat, og en lille smule sundere.

Endelig forår!

Og så vil jeg bare lige sige her til sidst, at jeg har så optur over, at det er forår! At dagene bliver længere og lysere, og at vejret bliver dejligt mildt. Jeg er i fuld gang med at forspire alt muligt til altanen, og jeg glæder mig til endnu en sommer, hvor der er grønt på altanen, og jeg kan plukke alskens krydderurter til mine retter. Det gør mig i så godt humør, når jeg kan sidde inde i min stue og kigge ud på en grøn altan. I år forsøger jeg mig også med alle mulige forskellige spiselige blomster, og det skal nok også peppe enhver ret op. Uh, det bliver godt!Salat med brødcroutoner og tomat

Salat med brødcroutoner og tomat
Udskriv
Salat med brødcroutoner og tomat
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
20 min
 

Super lækker salat med brødcroutoner og tomat. En slags italiensk panzanella men bare med avocado!

Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: internationalt, Italiensk
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • Ca. 125 gr daggammelt ciabatta eller surdejsbrød
  • tørret oregano
  • olivenolie
  • 175 gr cherrytomater
  • 1 stk bananskalotteløg (eller to små alm. skalotteløg)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk moden avocado
  • 1 stor håndfuld frisk basilikum
  • 2 spsk let ristede pinjekerner
  • salt
  • peber
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk olivenolie
Sådan gør du
  1. Skær brødet i store stykker og vend stykkerne med olivenolie, lidt tørret oregano samt peber og en smule salt. Bag brødcroutonerne i ovnen ved 200 gr i ca. 7 minutter, eller indtil de er dejligt crispy. Kom dem herefter i en skål.

  2. Snit løg og hvidløg, og steg det ved svag varme i olivenolie på en pande. Løgene skal blive dejligt gyldne, og må endelig ikke branke, så smager hvidløget nemlig bittert. Så steg ved svag varme.

  3. Halvér cherrytomaterne, og kom dem i skålen med croutonerne.

  4. Skær avocadoen i store stykker og vend også dem i.

  5. Tilsæt grofthakket frisk basilikum, let ristede pinjekerner samt de stegte bløde løg og hvidløg. Rør godt rundt.

  6. Smag til med citronsaft og olivenolie samt salt og peber, og lad gerne salaten stå en halv times tid før servering.

Salat med brødcroutoner og tomat

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Madmuffins med spinat
Næste indlæg
Rygeostcreme på rugbrødschips med purløgsolie

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Birgit Simonsen marts 30, 2017 - 1:56 pm

Hvor ser det delikat ud.
Vi skal ha’ sej til middag, så jeg kopiere din tallerken med lidt bagt fisk.
Du er så inspirerende
Kh Birgit

Reply
Julie Karla marts 30, 2017 - 6:44 pm

Årh tak Birgit! Og det lyder så dejligt med fisk til!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen