JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Salat med gule beder og bulgur

af Julie Karla september 18, 2018
Skrevet af Julie Karla september 18, 2018

Denne her salat med gule beder og bulgur er opstået på baggrund af en kæmpe pose gule beder, som jeg var så heldig at få med i en ugentlig grøntkasse. De smager altså dejligt, og er så smukke at se på. De pynter virkelig i en salat. Og det er jo netop det, der er med salater. Det skal selvfølgelig se godt ud, men må også gerne pynte lidt på bordet. Ingredienserne må altså gerne være i harmoni med hinanden sådan rent farvemæssigt.

Beder og bulgur er nogle af bloggens darlings

Jeg har efterhånden lavet rigtig, rigtig mange opskrifter med både beder og bulgur. Altså virkelig mange. Og det er der den simple forklaring på, nemlig at jeg elsker de to ingredienser. Jeg elsker teksturen i bulgur, og jeg elsker sødmen fra beder. Bulgur slår, hvis du spørger mig, både couscous og ris med længder og beder vil jeg altid foretrække fremfor andre rodfrugter.

Her kan du i øvrigt finde økologisk bulgur, hvis du selv vil give dig i kast med opskriften. (Reklame link)

Salat med gule beder er perfekt til…

Denne her salat med gule beder vil være rigtig god sammen med kylling, det kunne f.eks. være min opskrift på kyllingelår i ovn, men den er jo også skøn som den er, som et vegetarmåltid med f.eks. hytteost, halloumi ost eller feta til.

salat med gule beder og bulgur

Opskrift på salat med beder
Udskriv
Salat med gule beder og bulgur
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
35 min
 

Super dejlig salat med gule beder, bulgur og hampefrø

Ret: frokost, Salat, Tilbehør
Køkken: internationalt, vegetar
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1,5 dl bulgur
  • 2,5 dl vand
  • salt
  • 3 stk gule beder
  • 1 spsk halverede let ristede mandler
  • 1 spsk hamepfrø
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • fintrevet skal fra 1/2 øko citron
Citrondressing
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk agavesirup
  • salt
  • friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Kom bulgur i en gryde med vand og lidt salt. Lad den koge op og skru derefter helt ned. Lad bulguren småsimre under låg, indtil al væden er absorberet. Lad den køle af.

  2. Kom også bederne i en gryde med vand og kog dem i ca. 20 minutter. Skyl dem under koldt vand og gnub skrællen af med fingrene. Den skal gerne let smutte af. Skær rødbederne i kvarte stykker.

  3. Riv en halv citron til fintrevet citronskal og rør i bulguren. Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber. Rør også den rundt med den afkølede bulgur. Kom herefter bederne i og rør rundt.

  4. Hak basilikum groft og vend i salaten.

  5. Anret salaen på et fad og drys med let ristede mandler samt hampefrø. Dryp med god olivenolie og servér.

Lækker salat med gule beder

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Bagte figner med lækkert fyld
Næste indlæg
Den bedste pasta med laks

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen