JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Salat med pære, rødbede og gedeost

af Julie Karla august 11, 2021
Skrevet af Julie Karla august 11, 2021

SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Jeg er tilbage fra den dejligste sommerferie i Sverige og skyder sensommeren i gang med denne salat med pære, rødbede og gedeost. For nu tager vi hul på sensommeren og så småt også efterårets skønne frugter og grøntsager som netop pære og rødbede. Og det glæder jeg mig altså også til.

Salaten her er ret nem at lave. Rødbederne i ovnen passer jo mest bare sig selv og perlebyggen skal bare koges mør. Derefter er det bare at anrette salaten og hælde balsamicodressingen over.

Salat med pære eller æble?

Det er jo oplagt at bruge pærer i salater som her, nu hvor vi snart rammer pæresæsonen. Men dermed rammer vi jo også den danske æblesæson, og dem kan du også SAGTENS komme i denne her salat. Det vil også bare smage fantastisk sammen med valnødderne, gedeosten og selvfølgelig rødbederne.

salat med pære og gedeost

En mættende salat

Salaten her kan sagtens spises som den er. Den indeholder ligesom det hele for et fyldestgørende måltid. Den har fibrene fra perlebyggen. Den har det grønne fra ruccola og rødbeder, og så har den umami fra gedeosten. Dertil kommer det søde indslag fra pæren og endelig så lidt crunch fra valnødderne.

Men den vil altså også være god til fx kylling, hvis man gerne vil have lidt kød til. Det kunne være kyllingefrikadeller eller måske endda en lækker sprødstegt kylling Gordon Bleu. Ik’ dårligt, vel?!

salat med pære og rødbede

Andre salater med pære

Jeg har lavet en enkelt salat med pære før på bloggen, men der er vi henne i en lidt mere vinterlig opskrift. Det er nemlig denne salat med rosenkål, pærer og granatæble. Den er nu altså også skøn. Og så har jeg udviklet en spidskålssalat med pære til Sæson, nemlig denne spidskålssalat med krydderurteyoghurt, og den er jeg altså også vild med. Men der er da plads til flere salater med pære, det kan jeg da godt se på det hele!

salat med pære og ost
salat med pære og gedeost
Udskriv
Salat med pære, gedeost, valnødder og rødbede
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
1 t 30 min
 
Ret: aftensmad, Salat
Køkken: internationalt
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 store rødbeder
  • 200 g perlebyg
  • 50 g ruccola
  • 3/4 rulle Soignon økologisk gederulle
  • 1 pære
  • 1 håndfuld valnødder
Balsamico-honning dressing
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk balsamico
  • 1 tsk akaciehonning
Sådan gør du
  1. Sæt ovnen på 200 grader.

  2. Skyl rødbederne fri for jord og læg dem på en bageplade i ovnen. Bag dem i ca. 1 1/2 time til de er møre og skrællen begynder at rynke. Lad dem derefter køle af, og pil så skrællen af.

  3. Skyl perlebyggen og kom dem i en gryde med letsaltet vand. Kom dem møre under låg og lad dem køle af.

  4. Skyl ruccolaen og læg det på et fad.

  5. Drys den afkølede perlebyg over.

  6. Skær de bagte rødbeder i mindre stykker og læg på salaten.

  7. Fordel også skiver af gederulle samt pære rundt på salaten.

  8. Rør dressingen sammen og hæld den over salaten.

  9. Afslut til sidst med grofthakkede valnødder.

Opskriftsnoter

Du kan forkorte tilberedningstiden ved at koge rødbederne i stedet i ca. 45 minutter. De skal koges med skrællen på og efter kogetid skylles de med koldt vand og skrællen gnides let af.

2 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Rysteribs opskrift – Sådan laver du nemt rysteribs
Næste indlæg
Kage med mirabeller – svampet og lækker med mandler og citron

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Kirsten august 11, 2021 - 11:30 am

Elsker dine salater der kan udgøre et helt måltid

Reply
Julie Karla august 11, 2021 - 11:43 am

Ih det er jeg glad for at høre!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen