JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Salat med perlebyg og grønkål

af Julie Karla december 18, 2016
Skrevet af Julie Karla december 18, 2016

Her til aften fik vi denne her salat med perlebyg og grønkål. En dejlig julet salat, som er et lækkert tilbehør, men som også sagtens kan spises som et selvstændigt måltid. Vi nød den sammen med et par spejlæg og lidt hytteost, og det smagte dejligt, og var også et hit hos den lille.

Det er ved at være nogle dage siden, at jeg sidst bloggede. Og det skyldes bl.a. at jeg vågnede op i mandags med det værste hold i nakken! Av. Men efter et par gange hos kiropraktoren, går det heldigvis bedre nu.

Tror det har meget at gøre med, at jeg bærer så meget rundt på den lille basse, som jo så altså ikke er så lille mere. Han er faktisk en lidt stor basse på godt 13 kg., og han er ikke engang 1 år endnu! Ih, men han er så dejlig, og elsker bare denne her alder, hvor han pludrer, griner og kravler rundt (på numsen!), og så er han glad for sin mors mad, hvilket i den grad glæder mit madhjerte.

Salat med perlebyg og grønkål

Salat med perlebyg og grønkål
Udskriv
Salat med perlebyg og grønkål
Forb. tid
45 min
Samlet tid
45 min
 
Salat med perlebyg og grønkål er en sund og mættende salat
Ret: Salat
Køkken: vegetar
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 200 gr. perlebyg
  • 100 gr. ribbet, fintsnittet grønkål
  • 2 stk skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 100 gr. bacon
  • 1 håndfuld rosiner
  • 1 spsk. æblecidereddike
Sådan gør du
  1. Kog perlebyggen efter pakkens anvisning i rigeligt letsaltet vand. Lad det køle lidt af.
  2. Steg baconskiverne sprødt på en pande, og lad dem køle af på fedtsugende køkkenrulle. Skær dem herefter i små stykker, og stil til side.
  3. Hak løgene fint. Steg dem gyldne i godt med olivenolie i en gryde.
  4. Tilsæt finthakket grønkål, og rør godt rundt et par minutter ved middelvarme, indtil kålen er faldet lidt sammen. Tilsæt evt. lidt mere olivenolie, hvis nødvendigt.
  5. Bland æblecidereddike i, og smag til med salt og friskkværnet peber.
  6. Tilsæt den kogte perlebyg og en håndfuld rosiner. Varm det hele igennem, og kom den varme salat på et fad.
  7. Drys med bacon samt masser af friskkværnet peber og servér.

Salat med perlebyg

Salat med perlebyg, grønkål og bacon

Denne her salat med perlebyg, grønkål og bacon er lidt julet, synes jeg. Og passer rigtig godt på julefrokostbordet, hvis man altså vil snige en lille salat ind! Jeg tænker også, at lidt hakkede æbler, ville gøre sig godt i salaten, så det skal man endelig tilføje, hvis man har lyst.

Ellers kan jeg også anbefale en anden af mine salater med grønkål, nemlig denne her lækre grønkålssalat med en hemmelig men fantastisk ingrediens!

Salat med perlebyg

Salat med perlebyg og bacon

 

1 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Biksemad med blomkål og bernaise dressing
Næste indlæg
Om livet på barsel

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

1 kommentar

Gitte Isaksen december 16, 2017 - 6:26 pm

Arhhhh, bacon er vist kød… ?

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen