JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Salat med pære, gorgonzola, perlerug og citron-ristede nødder

af Julie Karla marts 9, 2014
Skrevet af Julie Karla marts 9, 2014

Jeg lavede denne her salat som en forret til mig og Mikkel i går. Kombinationen med pære og gorgonzola er en klassiker, som man aldrig bliver træt af. Men sammen med de citron-ristede nødder bliver det bare endnu bedre. De citron-ristede nødder kan man også bruge til alt muligt andet end topping på en salat. De smager virkelig dejligt, og kan også varmt anbefales som topping oven på skyr eller grød, eller bare som en snack. Som sagt så er opskriften her beregnet til 2 personer og som forret. Man kan dog sagtens spise den som et hovedmåltid, da den mætter godt pga. rugkernerne, men så skal man nok bare gange lidt op.
Det ville også klæde den med lidt parmaskinke, hvis det ikke skal være helt vegetarisk. 
Hvad synes I i øvrigt om min nye tallerken? Jeg prøver at overtale Mikkel til, at vi skal investere i et komplet sæt, så vi har til, når vi får gæster. Han synes dog, at vi har rigeligt med køkkentøj. Det har vi måske også, men jeg synes bare, at de er så fine. Hvad synes I?

Ingredienser (2 pers.)
1 pære
2 gode skiver gorgonzola
1 dl. kogte perlerug
2 store håndfulde blandede salater

1 håndfuld valnødder og mandler
1 tsk. fintrevet citronskal
1 tsk. akaciehonning
1 tsk. smør

Olivenolie
Friskkværnet peber

Tilberedning
Halver pæren og læg den i et fad med to skiver gorgonzola på hver halvdel. Bag pærerne i ovnen ved 200 gr. i ca. 20-25 minutter, indtil gorgonzolaen er smeltet. Rist nødderne på en pande med citronskal, honning og smør, indtil de er begyndt at karamelisere en smule og tage farve. Skyl salaten og anret den på to tallerkner. Læg en pære på hver salatbund og drys med kogte rugkerner og de citron-ristede nødder. Dryp med lidt olivenolie og friskkværnet peber til sidst.

5 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Chiagrød med citron
Næste indlæg
Sund brownie med avocadocreme

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

5 kommentarer

Maiken Bundgaard Hansen marts 9, 2014 - 6:26 pm

Jeg synes det er nogle rigtig fine tallerkener 🙂 Jeg er relativt ny læser af din blog, men må sige at dine billeder og anretninger generelt er rigtig flotte. Og opskrifterne er super inspirerende 🙂

Ved ikke helt om jeg tør give mig i kast med netop denne ret, da hverken kæresten eller jeg har lært at spise blåskimmelost endnu.. Men måske man skulle prøve det i små mængder, for vi er vilde med alle mulige andre slags ost 🙂

Reply
Julie Karla marts 10, 2014 - 5:30 am

Jeg er også helt vild med dem, så nu har jeg da en på min side ; ) Tak for det Maiken, jeg er glad for, at du læser med! Ja, kast dig ud i det, eller brug en anden slags ost. Gedeost er også super til den her ret, Du kan også bage pæren for sig selv med lidt olivenolie og lidt honning, og så drysse tynde flager af manchego over, når pæren er bagt. Det tror jeg også er rigtig godt : )

Reply
Julie Karla marts 10, 2014 - 5:26 am

Tak Emma. Ja, det er en skøn kombi : ) Ha’ en dejlig uge!

Reply
Birthe januar 25, 2019 - 6:53 pm

Jeg glæder mig så meget til at du bliver frisk igen, så du kan berige os med dine helt fantastisk opskrifter og ikke mindst flotte flotte billeder samt en skøn hjemmeside. Hev bliver SÅ inspireret af din hjemmeside.

Reply
Julie Karla januar 28, 2019 - 12:44 pm

Århhh tusind tak for de søde ord! Det gør mig så glad, og glæder mig også så meget til at komme i gang igen : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen