JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Salat med squash, perlebyg og ristede mandler

af Julie Karla august 20, 2021
Skrevet af Julie Karla august 20, 2021

Denne her salat med squash, perlebyg og ristede mandler lavede jeg i går, og jeg har glædet mig til at dele den med jer i dag. Den er nemlig så skøn og stadig lidt sommerlig. For vi kniber det sidste ud af sommeren, gør vi ik’? Her har jeg i hvert fald brugte danske økologiske sommersquash, og dem bliver jeg altså ikke træt af lige foreløbig.

Salat med squash til mange

Salat med squash og dild, masser af dild!

Der er efterhånden ingen tvivl om, at jeg elsker dild. Som i virkelig elsker dild. Jeg har efterhånden lavet en del salater med dild fx denne her salat med stribede beder, dild og creme fraiche eller denne her sommersalat opskrift med blåbær og dild og endelig også de her brasede rødbeder med avocado og dild.

Og her kommer der sørme én til. Jeg ved ikke, hvad det er med dild. Jeg er bare vild med det. Måske er det fordi, jeg også er helt besat af Sverige, hvor de putter dild på rigtig rigtig meget. Jeg ved det ikke. Hvad med dig? Er du også vild med dild, eller er det bare mig?! Haha… vild med dild det er nærmest titlen til en kogebog om dild!…

Salat med squash til frokost

En mættende måltidssalat

Salaten her kan spises som den er. Men den er altså også lækker som tilbehør til fx kylling eller fisk. Den ville også være helt oplagt at lave til mange mennesker. Hvis man fx skal holde stor fødselsdag eller lignende og vil lave et buffet bord. Der vil jeg i hvert fald huske den, for den er nemlig også ret pæn at kigge på.

Som en frokostsalat vil nogle smilende æg til altså heller ikke være helt i vejen. Det tror jeg faktisk, at jeg vil lave her til frokost, for der er nemlig salat tilbage fra igår.

Salat med squash madblog
Salat med squash til mange
Udskriv
Salat med squash, perlebyg og ristede mandler
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
45 min
 
Ret: Salater, Tilbehør
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 175 g perlebyg
  • 1/4 tsk groft eller flagesalt
  • 1 mellemstor squash
  • 1 lille rødløg
  • 1 lille potte frisk dild
  • 50 g halverede mandler
Dressing
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk flydende honning
  • 1 tsk dijon sennep
Sådan gør du
  1. Skyl perlebyggen under koldt vand. Kom det i en gryde med rigeligt vand og salt og kog mør i ca. 20-25 minutter. Lad det køle af.

  2. Skær squashen i tynde bånd på et mandolinjern. Kom squashbåndene i en skål.

  3. Skær rødløget i tynde ringe og kom i skålen.

  4. Hak stilkene på dilden helt fint og bladene lidt grovere og kom det i skålen.

  5. Rist de halverede mandler på en tør pande til de får farve og lad dem køle af. Kom herefter i skålen.

  6. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend det sammen med salaten.

  7. Anret salaten på et fad og drys med flagesalt og friskkværnet peber.

Salat med squash eller zucchini
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Kage med mirabeller – svampet og lækker med mandler og citron
Næste indlæg
Mirabellesaft

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen