JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Salat med skorzonerødder, bacon og rosmarin

af Julie Karla november 23, 2017
Skrevet af Julie Karla november 23, 2017

Denne her salat med skorzonerødder, der i øvrigt er pakket godt ind i bacon og frisk rosmarin, ryger direkte ind på min favoritliste over salater. Det er en salat, der sagtens kan udgøre et helt måltid, og på trods af baconen, så er der altså også en lang række sunde ting i denne her salat.

F.eks. mit elskede grønkål, som jeg aldrig kan få nok af. Slet ikke efter jeg så et afsnit med Madmagasinet på DR1, som netop handlede om kål. Det er SÅ vildt, hvor sundt kål er for os pga. dets høje indhold af kostfibre. Jeg er vild med det, og gør alt hvad jeg kan få at få en masse kål ned i Nord og hans far for den sags skyld!Salat med skorzoneroedder

Salat med skorzonerødder – en sjov og anderledes råvare

Det er faktisk første gang, at jeg laver en ret med skorzonerødder. De går i øvrigt også under navnet “fattigmands asparges”, da de smager lidt derhen af. Og det var endda helt tilfældigt, at jeg overhovedet kastede mig over dem, for det var nogle, jeg fik med i en  ugentlig grøntkasse. Men jeg er glad for, at jeg gjorde, for de smager virkelig dejligt.Salat med skorzonerod

Man skal ikke lade sig skræmme af deres udseende, før de skrælles, for under det tykke lag jord gemmer der sig mælkehvide rødder, der egner sig helt perfekt til at blive bagt møre i ovnen og selvfølgelig gerne med bacon omkring.

Hvis du har lyst til at give dig i kast med skorzonerødderne, så skynd dig, da sæsonen snart er ovre. Men har dog stadig set dem i nogle butikker. Ellers kan du også sagtens lave retten med nogle andre rodfrugter f.eks. pastinak eller persillerod.Salat med skorzonerod og bacon

Skorzonerødder med bacon passer perfekt til…

Grønkålssalat med den bedste Dijon dressing og søde æbler. Her er der virkelig tale om nogle råvarer, der passer perfekt sammen. Grønkålen er nemlig vendt med en lækker sennepsdressing og sammen med æbler, skorzonerødder og bacon, ja, så kan man vel godt forestille sig, at det smager godt. Kan man ik’`?

Med det sagt, så vil jeg drage til Jylland. Nord og jeg holder forlænget weekend ovre hos mine forældre i Århus. Og det blir så dejligt at komme lidt “hjem”.

Salat med fattigmandsasparges

Salat med fattigmandsasparges
Udskriv
Salat med skorzonerødder, bacon og rosmarin
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
35 min
Samlet tid
55 min
 

En super dejlig og anderledes grønkålssalat med bagte bacon wrappede skorzonerødder

Ret: Hovedret, Salat, Tilbehør
Køkken: dansk, internationalt, nordisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 100 gr finthakket grønkål
  • 1 stk rødt æble
  • 6 stk skorzonerødder
  • 6 skiver bacon
  • 3 kviste frisk rosmarin
Dijon dressing
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk agavesirup
  • 1 tsk æblecidereddike
Sådan gør du
  1. Start med at skrælle skorzonerødderne. Vikl bacon omkring rødderne sammen med et par friske rosmarinblade. Læg dem på en bradepande med bagepapir og bag skorzonerødderne ved 200 grader i ca. 35 minutter, eller indtil skorzonerødderne er møre og baconen sprødt.

  2. Bland den finthakkede grønkål med mellemstore æblestykker.

  3. Rør dressingen sammen og vend den i grønkålssalaten.

  4. Skær de færdigbagte skorzonerødder over i mellemstore bidder og anret dem på salaten og servér salaten, mens rødderne stadig er lune.

Salat med skorzonerod af julie karla

 

 

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Ny e-bog! Med baby i Barcelona
Næste indlæg
Nem gløgg opskrift

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen