JulieKarla

  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
      • Æg
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Julie Karla
      • Rejser
    • Søde sager
      • Kager
      • Blandet Godt
      • Pandekager
      • Syltning
    • Opskrift Index
  • Rejseblog
  • Kontakt

Salat med skorzonerødder, bacon og rosmarin

november 23, 2017 by Julie Karla Leave a Comment

Denne her salat med skorzonerødder, der i øvrigt er pakket godt ind i bacon og frisk rosmarin, ryger direkte ind på min favoritliste over salater. Det er en salat, der sagtens kan udgøre et helt måltid, og på trods af baconen, så er der altså også en lang række sunde ting i denne her salat.

F.eks. mit elskede grønkål, som jeg aldrig kan få nok af. Slet ikke efter jeg så et afsnit med Madmagasinet på DR1, som netop handlede om kål. Det er SÅ vildt, hvor sundt kål er for os pga. dets høje indhold af kostfibre. Jeg er vild med det, og gør alt hvad jeg kan få at få en masse kål ned i Nord og hans far for den sags skyld!Salat med skorzoneroedder

Salat med skorzonerødder – en sjov og anderledes råvare

Det er faktisk første gang, at jeg laver en ret med skorzonerødder. De går i øvrigt også under navnet “fattigmands asparges”, da de smager lidt derhen af. Og det var endda helt tilfældigt, at jeg overhovedet kastede mig over dem, for det var nogle, jeg fik med i en  ugentlig grøntkasse. Men jeg er glad for, at jeg gjorde, for de smager virkelig dejligt.Salat med skorzonerod

Man skal ikke lade sig skræmme af deres udseende, før de skrælles, for under det tykke lag jord gemmer der sig mælkehvide rødder, der egner sig helt perfekt til at blive bagt møre i ovnen og selvfølgelig gerne med bacon omkring.

Hvis du har lyst til at give dig i kast med skorzonerødderne, så skynd dig, da sæsonen snart er ovre. Men har dog stadig set dem i nogle butikker. Ellers kan du også sagtens lave retten med nogle andre rodfrugter f.eks. pastinak eller persillerod.Salat med skorzonerod og bacon

Skorzonerødder med bacon passer perfekt til…

Grønkålssalat med den bedste Dijon dressing og søde æbler. Her er der virkelig tale om nogle råvarer, der passer perfekt sammen. Grønkålen er nemlig vendt med en lækker sennepsdressing og sammen med æbler, skorzonerødder og bacon, ja, så kan man vel godt forestille sig, at det smager godt. Kan man ik’`?

Med det sagt, så vil jeg drage til Jylland. Nord og jeg holder forlænget weekend ovre hos mine forældre i Århus. Og det blir så dejligt at komme lidt “hjem”.

Salat med fattigmandsasparges

Salat med fattigmandsasparges
Udskriv
Salat med skorzonerødder, bacon og rosmarin
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
35 min
Samlet tid
55 min
 

En super dejlig og anderledes grønkålssalat med bagte bacon wrappede skorzonerødder

Ret: Hovedret, Salat, Tilbehør
Køkken: dansk, internationalt, nordisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 100 gr finthakket grønkål
  • 1 stk rødt æble
  • 6 stk skorzonerødder
  • 6 skiver bacon
  • 3 kviste frisk rosmarin
Dijon dressing
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk agavesirup
  • 1 tsk æblecidereddike
Sådan gør du
  1. Start med at skrælle skorzonerødderne. Vikl bacon omkring rødderne sammen med et par friske rosmarinblade. Læg dem på en bradepande med bagepapir og bag skorzonerødderne ved 200 grader i ca. 35 minutter, eller indtil skorzonerødderne er møre og baconen sprødt.

  2. Bland den finthakkede grønkål med mellemstore æblestykker.

  3. Rør dressingen sammen og vend den i grønkålssalaten.

  4. Skær de færdigbagte skorzonerødder over i mellemstore bidder og anret dem på salaten og servér salaten, mens rødderne stadig er lune.

Salat med skorzonerod af julie karla

​Gratis e-bog: DE 25 BEDSTE OPSKRIFTER

​Abonnér gratis på mine nyeste opskrifter, og få samtidigt min e-bog med de 25 mest populære opskrifter tilsendt.

Del dette:

  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Google+(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Pinterest(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Reddit(Åbner i et nyt vindue)

Filed Under: Aftensmad, Frokost, Lam, okse- og svinekød, Lette retter, Salater

« Ny e-bog! Med baby i Barcelona
Nem gløgg opskrift »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Velkommen til Juliekarla.dk. Her deler jeg ud af mine sunde opskrifter, så du kan hente inspiration til hverdagsmaden. Her er ikke meget sukker, men masser af ideer til en skøn morgenmad, nem frokost eller sund aftensmad. Læs mere her

Søg efter en opskrift her…

Populære opskrifter

  1. Blomkålspizza opskrift
  2. Kyllingelår i ovn
  3. Sund Lasagne opskrift
  4. Sund pandekage opskrift
  5. Sunde bananmuffins
  6. Lækker bulgursalat opskrift
  7. Forret med laks
  8. Tilbehør til grill
  • Hjemmelavet granola med kokos og ananassalat Hjemmelavet granola med kokos og an...
  • Vegetarfrikadeller Vegetarfrikadeller
  • Chiagrød med kakao Chiagrød med kakao
  • Sunde bananmuffins Sunde bananmuffins
  • Fantastisk ølkage opskrift med julekrydderier Fantastisk ølkage opskrift med jule...

Julie Karla

Jeg håber, at du bliver inspireret af mine opskrifter og får ny inspiration til en lækker nem morgenmad, hurtig frokost eller sund aftensmad. På bloggen finder du hovedsageligt sunde opskrifter med masser af grønt, men også lidt kage! Julie Karla

Læs mere her…

Hjemmelavet granola med kokos og ananassalat
Pasta med parmesan, citron og friske krydderurter
Om at ville gøre alting perfekt
Chiagrød med peanutbutter og sund marmelade
Ristet brød med burrata, bagte vindruer og rosmarin
Hvad laver jeg egentlig? Mit liv som madblogger

Copyright © 2018 · Foodie Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress