JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Scones med hvid chokolade, solbær og citron

af Julie Karla september 28, 2021
Skrevet af Julie Karla september 28, 2021

Jeg har bagt de her scones med hvid chokolade og solbær et par gange nu, og delte dem også på min instagram den anden dag. Og nu er opskriften klar til jer. Jeg kom på den, da min far kom på besøg i weekenden, og jeg gerne ville servere lidt lækkert til eftermiddagskaffen, som ikke tog særligt lang tid at lave. Og det gør de her scones nemlig ikke.

de bedste scones med chokolade

Scones med hvid chokolade og frosne solbær fra i sommers

Solbærrene som jeg bruger er fra i sommers, hvor vi var i Sverige. Og i haven til det sommerhus vi boede i var der MASSER af solbær. Derfor har jeg en del af dem i fryseren, foruden selvfølgelig vilde svenske blåbær og tyttebær og også lidt ribs.

Og hvor er det bare luksus at kunne tage hjemmeplukkede bær op af fryseren og komme i scones som dem her eller andre former for bagværk. Smoothies bruger jeg dem også i.

Har du ikke frosne solbær i fryseren, så kan de heldigvis købes rigtig mange steder. Fx har Irma frosne økologiske solbær, og du kan altså også sagtens erstatte solbærrene med blåbær eller endnu bedre brombær!

blog opskrift på scones med hvid chokolade

Solbær og hvid chokolade – perfekt match

Men men, skal vi ikke lige dvæle lidt ved, hvor GODT solbær og hvid chokolade smager sammen?! Det er seriøst et match made in heaven. Og de her solmodne solbær, som jeg plukkede i sommers, som er perfekt søde og syrlige, de er bare så gode sammen med den hvide chokolade.

Der bliver 8 i denne her portion, og du kan også fordoble portionen, men husk på, at scones altså altid er bedst på selve dagen, de er bagt. Dagen efter bliver de lidt kedelige, selvom jeg dog må indrømme, at jeg også sagtens kan nyde en scone dagen efter, hvis jeg er så heldig, at der er nogle tilovers, hvilket sker meget sjældent hjemme hos mig.

scones med hvid chokolade med sprød bund
de bedste scones med chokolade
Udskriv
Scones med hvid chokolade, solbær og citron
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: bagværk, kager
Antal: 8 scones
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 225 g hvedemel
  • 40 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1/4 tsk flagesalt
  • Fintrevet skal af 1/2 økologisk citron
  • 80 g koldt smør i tern
  • 1,5 dl kærnemælk
  • 1 æg
  • 60 g hvid chokolade
  • 60 g frosne solbær
Sådan gør du
  1. Sæt ovnen på 200 grader.

  2. Kom hvedemel i en stor skål og bland det godt sammen med sukker, bagepulver, natron, flagessalt og fintrevet citronskal.

  3. Kom kolde smørtern i og smuldr det hurtigt ind i melet. Der må gerne være klumper af smør tilbage.

  4. Pisk kærnemælken sammen med ægget og kom det sammen med frosne solbær og grofthakket hvid chokolade i skålen.

  5. Rør hurtigt dejen sammen og form den på et meldrysset bordet til en rund cirkel af ca. 2 1/2 cm tykkelse og 16 x 16 i cm. Dejen må endelig ikke æltes, blot samles.

  6.  Skær 8 trekanter ud. Dejen er fugtig, så dyp evt. kniven i vand, før der skæres, så hænger dejen ikke ved.

  7. Læg de 8 trekanter på en bageplade og pensl med kærnemælk.

  8. Bag sconesene i ca. 12-15 minutter til de er gyldenbrune.

scones med hvid chokolade i trekanter
0 kommentar
2
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Shakshuka opskrift med hjemmelavet dukkah
Næste indlæg
Bagekursus i Raadvad – det lækreste surdejsbrød

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen