JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

af Julie Karla marts 4, 2022
Skrevet af Julie Karla marts 4, 2022

Jeg tænkte, jeg lige ville dele denne her scones opskrift med jer inden weekenden, så den eventuelt kunne komme på morgenbordet lørdag eller søndag!

Det er en scones opskrift med hindbær, hvor jeg bruger vaniljeyoghurt til at søde med og dejlig honningristet granola. Vaniljeyoghurten jeg har brugt er fra Løgismose. I sverige, hvor jeg lavede opskriften første gang i ødegården, er vaniljeyoghurt en fast vare i supermarkederne, og der er rigtig mange varianter at vælge imellem. Herhjemme er det ved at blive introduceret og vaniljeyoghurten er ret så genial at bage med.

Scones opskrift med bær

Scones opskrift med bær der er perfekt på morgenbordet

Fordi der netop er granola i eller honningristet müsli, så synes jeg, at de her scones er ret så geniale til morgenmad. Jeg har i hvert fald lavet dem et par gange om morgenenen, og de er jo geniale på den måde, at de er så hurtige at mikse sammen. Så der er altså ikke noget med at stå og ælte i lang tid. Tværtimod må de her scones ikke æltes, de skal blot samles, så smørret ikke når at blive æltet ud, inden de bages. Det er nemlig smørklumperne, der er med til at give sconesene deres ekstra og helt særlige sprødhed.

Scones opskrift uden chokolade

Jeg lavede dem som nævnt første gang oppe i ødegården i Sverige, og den oprindelige opskrift har jeg også fra det svenske supermarked ICA. Men jeg har så lavet lidt om i den, og gjort den lige præcis sådan, som jeg gerne vil have mine scones skal være.

Jeg bager mine scones i en forvarmet ovn ved 230 grader og så bager jeg dem indtil de er sprøde på overfladen og meget gyldne. Så får man virkelig den der skønne smøragtige crust, som er så skøn. Og den helt dejlige svampede og bløde midte fyldt med hindbær og en dejlig svag note af vanilje. Mums det er skønt.

Og er du til mere scones inspiration, så tjek endelig også mine scones med hvid chokolade, solbær og citron. Uha, de er også gode!

Scones opskrift 8 stk
Scones opskrift med bær
Udskriv
Scones opskrift med hindbær og granola
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
25 min
 
Ret: bagværk, kager
Køkken: internationalt, Nordisk køkken
Antal: 8 scones
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 3 dl hvedemel
  • 2 dl granola (eller honningristet müsli)
  • 3 spsk rørsukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 75 g koldt smør i tern
  • 2 dl vaniljeyoghurt
  • 2 dl frosne hindbær
Sådan gør du
  1. Sæt ovnen på 230 grader.

  2. Bland hvedemel sammen med granola, sukker og bagepulver.

  3. Smuldr de kolde smørtern ind i melblandingen. Der må gerne være lidt større stykker smør tilbage, det er helt fint.

  4. Rør vaniljeyoghurt og frosne hindbær i og ælt dejen hurtigt sammen på et meldækket bord.

  5. Form dejen til en tyk rund cirkel og skær dejen ud i 8 trekanter med en skarp kniv.

  6. Placér scones på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i ca. 15-17 minutter til de er sprøde og gyldne.

Scones opskrift med havregryn
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Pasta med salsiccia – Nem 5-ingredienser salsiccia carbonara med spinat
Næste indlæg
Pastaopskrift med kun 3 ingredienser! Til de dage hvor det skal gå hurtigt men smage godt!

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

Breakfast bowl med masser af grønne sager og...

december 3, 2021

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen