JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men stadig med marcipan og kardemomme

af Julie Karla januar 27, 2022
Skrevet af Julie Karla januar 27, 2022

Jeg har lavet en noget anderledes udgave af de klassiske svenske fastelavnsboller Semlor. Nemlig en semlor opskrift i muffin form. Jep, jeg har taget udgangspunkt i præcis de samme ingredienser, og så har jeg bare kommet dem i en muffin i stedet og fyldt kagerne med flødeskum. Og det smager så godt!

En nemmere og anderledes semlor opskrift

Mit udgangspunkt var, at jeg ville lave en nem semlor opskrift, hvor man ikke skulle stå med brøddej, hvor dejen skulle hæve osv., hvilket kan være tidskrævende. Og så kom jeg på denne idé.

I en klassisk semlor opskrift er der fyldt marcipan og flødeskum i en traditionel kardemommebolle. Og det jeg har gjort her er, at jeg har kommet marcipan i selve muffinsdejen. Og selvfølgelig stadig masser af knust kardemomme, som jeg selv har stødt i min morter. Og så på klassisk vis har jeg skåret det allerøverste af kagerne af for så at komme flødeskum på toppen.

Resultatet bliver en super svampet muffin med skøn smag af både marcipan og kardemomme. Og så et øverste lag af cremet og luftig flødeskum. Det spiller altså bare.

semlor opskrift til fastelavn

Jeg pisker altid flødeskum i hånden

Vidste du i øvrigt, at hvis du pisker din flødeskum i hånden med et helt almindeligt manuelt piskeris, ja så undgår du nemmere, at din flødeskum bliver overpisket og gryner. Den er simpelthen nemmere at styre. Derfor pisker jeg altid min flødeskum i hånden i hvert fald, når det drejer sig om en lille kvart liter fløde som her. Ved større portioner bruger jeg min røremaskine eller håndmixer, men hvor jeg virkelig overvåger den, så den ikke bliver pisket for meget.

Hvis du tænker, at de da ser gode ud de her semlor muffins, så ville de jo være oplagte som “fastelavnsbolle” i år?! Jeg er i hvert fald sikker på, at jeg nok skal få lavet dem her et par gange i løbet af februar. Og også til fastelavn.

semlor opskrift med flormelis
semlor opskrift med fløde
semlor opskrift med kardemomme
Udskriv
Semlor opskrift i muffin udgave
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: Dessert, kager
Køkken: Nordisk køkken
Antal: 9 semlor muffins
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kardemomme Gerne hele kerner stødt i morter, for mere smag
  • 75 g revet marcipan
  • 1/2 dl mælk
  • 1/4 ltr piskefløde
  • Flormelis til pynt
Sådan gør du
  1. Sæt ovnen på 200 grader.

  2. Smelt smørret ved middelvarme og lad det køle ned indtil brug.

  3. Pisk æg og sukker sammen i en skål i ca. 1 minuts tid til en smule luftigt.

  4. I en anden skål rør hvedemel sammen med bagepulver og kardemomme.

  5. Kom afkølet smeltet smør, hvedemel, revet marcipan og mælk i skålen med æg og pisk det hele hurtigt sammen.

  6. Ved hjælp af 2 skeer kom dejen i 9 muffinforme. Gerne i forme af metal eller stål, da de holder formen.

  7. Sæt muffins i ovnen og bag dem i ca. 20 minutter til let gyldne.

  8. Lad kagerne køle helt af, inden de fyldes med flødeskum.

  9. Pisk fløden til flødeskum i en skål. Jeg bruger et manuelt piskeris, så jeg undgår, at fløden piskes for meget, som den let kan med en håndmixer.

  10. Skær forsigtigt lidt af toppen af kagerne med en skarp kniv og sprøjt flødeskum på. Sæt "låget" tilbage på kagerne og drys med flormelis.

  11. Server kagerne med det samme.

semlor opskrift med kardemomme
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Moussaka opskrift med kartofler og aubergine
Næste indlæg
Salat med belugalinser, rødbede, skalotteløg og feta

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

2 kommentarer

Vibeke Kasandra februar 4, 2022 - 4:46 pm

Dejlige opskrifter du har, og jeg vil bestemt også prøve dine Semlor muffins og overraske mine svenske venner med at servere dem næste gang de kommer – men til orientering har du glemt at skrive, hvornår det smeltede smør skal i dejen.

Bedste hilsner
Vibeke Kasandra

Reply
Julie Karla februar 5, 2022 - 6:29 am

Hej Vibeke, Tusind tak for at gøre mig opmærksom på dette. Det er hermed skrevet ind, og var selvfølgelig en fejl. Tak fordi du læser med! Og håber du får stor succes med semlor muffins.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen