JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Shakshuka opskrift med hjemmelavet dukkah

af Julie Karla september 17, 2021
Skrevet af Julie Karla september 17, 2021

SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Jeg har lavet en shakshuka opskrift, fordi det mangler der da på min blog. Og så smager det også bare mega godt. Shakshuka er denne her mellemøstlige ret, som oftest spises til morgenmad. Den består af en krydret tomatsauce med peberfrugter og så æg, der klækkes ud i tomatsaucen. Det smager simpelthen så skønt. Her har jeg lavet min egen udgave med gedeost på toppen.

shakshuka opskrift i pande

Shakshuka opskrift til morgenmad, frokost eller aften

Men selvom den er kendt som en morgenmadsret, så laver jeg den oftere til aftensmad og frokost vil den også egne sig til. Men særligt til aften, synes jeg, at den er genial, da den er nem at lave. Og mine børn elsker alt med tomatsauce og er der så også æg i, ja så er de solgt!

Og med hjemmelavet dukkah til…

Jeg har også lavet en skøn krydderiblanding til retten, som man kan drysse over. Krydderiblandingen går også under navnet dukkah og er endnu en mellemøstlig og egyptisk opskrift, som består af finthakkede nødder, sesam og forskellige krydderier. Her har jeg lavet min egen udgave, hvor jeg bruger krydderierne fennikel, koriander og spidskommen.

shakshuka opskrift med gedeost

Og en lille update!

Jeg er pt i gang med min nye kogebog Venindemad, som efter planen skal udkomme til foråret 2022. Det er så spændende, men også en lang og hård proces, hvor jeg hver uge skal producere så og så mange opskrifter. Jeg prøver at få opskrifter på bloggen også her i perioden, men der går nok en uges tid imellem hvert indlæg. I hvert fald indtil november, hvor jeg har deadline på mit manuskript.

Og det bliver så fedt, at kunne opleve at stå med sin egen bog igen. Sidste gang jeg udgav en bog, faldt min udgivelse af bogen sammen med fødslen af min yngste søn, så det var ret begrænset, hvor meget tid jeg egentlig havde til at kunne skabe opmærksomhed omkring bogen. Men det bliver anderledes denne gang, og jeg glæder mig til at fortælle en masse om bogen, når den udkommer.

shakshuka opskrift til 5 personer

shakshuka opskrift i pande
Udskriv
Shakshuka med hjemmelavet dukkah
Ret: Morgenmad
Antal: 5 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Shakshuka
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 tsk knust spidskommen
  • 2 ds cherrytomater
  • 1/2 tsk tørrede chiliflager
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 5 skiver Soignon økologisk gederulle
  • 5 æg
  • Bredbladet persille
Hjemmelavet dukkah
  • 35 g mandler
  • 25 g pinjekerner
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 spsk sorte sesamfrø (kan erstattes med de hvide)
  • 1 1/2 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk knust spidskommen
  • 1 tsk nigella frø
  • 1/4 tsk flagesalt
Sådan gør du
Dukkah
  1. Rist mandler på en tør pande, til de begynder at tage en smule farve. Hæld dem på en tallerken og lad dem køle ned.

  2. Rist pinjekerner på panden til de bliver gyldenbrune og lad dem køle af.

  3. Rist de hvide sesamfrø til de får en lille smule farve og lad dem køle af.

  4. Rist til sidst fennikelfrø i 20-30 sekunder til der begynder at dufte skønt.

  5. Kom de ristede afkølede ingredienser ned i en minihakker. Tilsæt også de sorte sesamfrø, nigellafrø, stødt koriander og spidskommen og flagesalt.

  6. Blend alle ingredienser kort til en grov dukkah.

Shakshuka
  1. Hak løg og hvidløg fint og kom det på en pande med 2 spsk olivenolie.

  2. Skær peberfrugten ud i tynde stænger og kom dem på. Lad det stege et par minutter under omrøring.

  3. Tilsæt knust spidskommen og lad det stege med.

  4. Når peberfrugterne begynder at tage en smule farve hældes tomaterne på.

  5. Tilsæt chili og flagesalt og smag til.

  6. Lav 5 fordybninger i saucen og klæk et æg ud i hver.

  7. Fordel også 5 skiver gederulle rundt på saucen.

  8. Læg låg på, skru en smule ned, og lad retten simre i ca. 10 minutter, indtil æggehviderne er blevet faste.

  9. Drys med bredbladet persille og dukkah og servér med det samme.

shakshuka opskrift madblog
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Butternut squash i ovn med feta og hvidløgs-brødkrummer
Næste indlæg
Scones med hvid chokolade, solbær og citron

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen